O víkendech provází Mníškem ledová královna Elsa

1.10.2020 – 31.10.2020, 23:59

Zámek v Mníšku pod Brdy nedaleko Prahy má otevřeno ještě celý říjen od úterý do neděle. Během víkendů navíc ke standardním prohlídkám pořádá také zábavné kostýmované prohlídky pro rodiny s dětmi, které provází oblíbená ledová královna Elsa. Nejbližší dětské programy proběhnou 10. a 11. října.

Vždy v sobotu se děti mohou těšit na prohlídky s názvem „Královna Elsa a Olaf v zámeckých komnatách“. Uvidí slavnostní jídelny, společenské salóny, kapli, pracovnu nebo knihovnu a pomohou Else s hledáním jejího ztraceného pohádkového kamaráda Olafa. Zároveň se dozvědí zajímavosti o životě na zámku. Z jak velkých korbelů se nalévalo víno, k čemu sloužila čajová panenka nebo proč mají křesla kolečka.

Na neděle jsou pro změnu připraveny prohlídky „Královna Elsa a tajemství tří věží“. Prohlídka je letošní novinkou a vychází z místní pověsti o stavbě mníšeckého zámku. Pro děti je nachystáno plno zábavných her a úkolů. Čeká je skládání zámeckých puzzlí, přeskakování sněhových mráčků a snad i setkání se sněhulákem Olafem.

Prohlídky jsou určeny dětem od tří do devíti let. Ty mladší ale mohou s Elsou o víkendech navštívit pohádkové „Kouzelné sklepení“. Tam jim představí například hodnou mníšeckou čarodějnici, která ráda cestuje na vysavači, čertíka Brdíka, který si občas hází se zámeckou věží, nebo svoji sestřenici Zimní vílu.

Prohlídky mají omezenou kapacitu, proto je vhodné si místa rezervovat, podrobnosti na webových stránkách. Mimo ně je také možné zavítat do výtvarného ateliéru, kde si nejen děti, ale i dospělí mohou z mnoha druhů a velikostí vybrat a vybarvit sádrový odlitek.