Zoo Dvorec se specializuje na velké kočkovité šelmy

9. leden 2024, 12:24
Zoo Dvorec se specializuje na velké kočkovité šelmy

Zoologická zahrada vznikla na základě dlouholetého soukromého chovu. , Zoo Dvorec naleznete v Jižních Čechách, 20 km od Českých Budějovic v oblasti mezi Třeboní, Borovany a Trhovými Svinami, nedaleko Novohradských hor.

V Zoo Dvorec na vás čeká příjemné lesní prostředí, které dodává místu klid a pohodu lákající k odpočinku a relaxaci. Poslání zoologických zahrad je ochrana ohrožených druhů volně žijících zvířat. Zoo má ve svém portfoliu řadu edukačních programů a tematických aktivit. Rozlohou je to spíše malá zoo, přesto tu mají dost živočichů a strávíte tu klidně několik hodin. Zvířata tu máte téměř na dosah ruky, každodenně máte možnost vidět jejich krmení. V průběhu roku tu významné osobnosti křtí nové přírůstky. Pokud budete chtít park podpořit, je možné zvířátko podpořit adopcí.

Přeneste se do různých kontinentů

Zoologická zahrada Dvorec je zahradou, která vystavuje, ale hlavně chová zvířata převážně z afrického kontinentu. Těšte se na skupinu lvů, které se daří pravidelně rozmnožovat, levharty, hrocha, šimpanze, paviány, želvy, pakoně, přímorožce, watusi, africké ptactvo, kaloně, psi hyenoví a mangusty. Novinkou jsou ženetky skvrnité, levharti a savanové. Nejen zástupci Afriky obývají tuto zoo. Americký kontinent je zastoupen tapírem, kapybarou, marami, papoušky, drápkatými opičkami, lamami guanako a dalšími druhy. Asii zastupuje gibon lar, který se opakovaně rozmnožuje, buvol domácí či velbloud dvouhrbý. Tato zoo je druhou u nás, která chová vzácné tygry indické v bílé formě. Evropu nám připomene medvěd hnědý a rysi. Austrálie má prozatím nejmenší počet zvířat a tím je kakadu.

Zoo Dvorec myslí na děti

Zoo nezapomíná ani na nejmenší návštěvníky a každoročně pořádá akce pro děti. Najdete tu dětské hřiště a lavičky k odpočinku. Občerstvení naleznete v Hospůdce u krokodýla, která je součástí areálu. Starší děti si mohou vyzkoušet své znalosti na stezce Zvířata našich lesů. Během roku probíhají komentovaná krmení, zážitkové programy a akce různého zaměření. Pro děti bude jistě velkým lákadlem pohyb mezi domácími zvířaty přímo v jejich výběhu. Na děti se těší také zakrslé kozičky.

Otevírací doba

duben - srpen: 9:00-18.00
září - říjen: 9:00 - 17:00
listopad - březen: víkendy, prázdniny, státní svátky: 11:00 - 16:00

Pavilony jsou přístupné ve stejnou dobu jako je otevírací doba zoo.

Zoologická zahrada Dvorec

adresa: Dvorec 17, 373 12 Borovany
telefon: +420 603 482 445
e-mail: [email protected]
www.zoodvorec.cz

Akce Zoologické zahrady Dvorec a okolí

28.4.2024, 11:00 – 17:00
V neděli 28. 4.2024 od 11:00 přiletí čarodejnice do ZOO Dvorec Připravený je program pro děti i dospělé: více