Adventní koncerty v Zrcadlovém sále zámku Dobříš

3.12.2019, 19:00 – 20:30

Adventní čas se nezadržitelně blíží a my bychom vás rádi informovali o tom, co se na dobříšském zámku pro toto období chystá. Kromě výstavy Ivety Jiroušové, jejíž obrazy krajinek a pražských zákoutí si můžete prohlédnout v Galerii JCM, se můžete těšit na mnoho krásných koncertů.

Již tuto neděli 3. 11. si můžete přijít poslechnout Dušičkový koncert, kde zazní REQUIEM in D od W. A. Mozarta. Koncert se koná od 19:00 v Zrcadlovém sále a dobrovolné vstupné je určeno na podporu projektu obnovy varhan v kostele Nejsvětější Trojice v Dobříši.

V návštěvním centru již prodáváme vstupenky na další koncerty:

24.11. zazní Zrcadlovým sálem České adventní písně. Koncert pořádá ZUŠ Dobřichovice ve spolupráci se Sdružením pro obnovu varhan v kostele Nejsvětější Trojice v Dobříši. Cena vstupenky je 120 Kč a výtěžek z tohoto hudebního představení věnuje ZUŠ Dobřichovice na obnovu varhan v kostele Nejsv. Trojice. Zazní například sólové skladby žáků hudebního oddělení ZUŠ Dobřichovice a Pastorely Jakuba Jana Ryby. Dále se mohou posluchači těšit na české adventní písně, které zaranžovala do podoby hudebního pásma Z. M. Košnarová.
Orchestr povede dirigent Dušan Navařík a spolu s pěveckým oddělením školy vystoupí jako host studentský sbor Repetice z Gymnázia Na Pražačce.

  1. 11. se bude konat Benefiční koncert Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové. Vystoupí  Jaroslav Svěcený, Lucie Toth – klavír, Magdaléna Tůmová – příčná flétna Cena vstupenek: 240 Kč plné vstupné a 150 Kč snížené vstupné (senioři, studenti).

Večer 28. 11. bude patřit žákům ze ZUŠ Dobříš. V Zrcadlovém sále vystoupí pod vedením svých učitelů. Na tento koncert je vstupné dobrovolné, vstupenky v návštěvním centru neprodáváme.

Závěrem bychom vás chtěli také pozvat na rozmanitý Vánoční trh pod záštitou paní Livie Colloredo-Mannsfeldové, který se letos uskuteční v sobotu 7. 12. od 11:00 do 19:00.