Chystáme pro vás další akci Věda ve světě komiksu. Tentokrát se proměníte v superhrdiny!

21.9.2019 – 19.10.2019, 23:59
Věda ve světě komiksu se bude nabitá zážitky! Popularizační akce vypukne 21. září a skončí 19. října 2019.  Celý měsíc se můžete těšit na aktivity spojené se slavnými hrdiny komiksu i našimi průvodci Strážci poznání. Podíváme se na jejich super schopnosti očima chemiku, fyziků, biologů a historiků. 

Dále se můžete těšit na výrobu flipbooků a nažehlovaček, fotokoutek, speciální školní programy, film ve spolupráci s AFO ( Akademia Film Olomouc) a komiks Trikolóra s Martinem Šinkovským. 

 

Představíme pokračování našeho oblíbeného komiksu Strážci poznání z dílny bioložky a kreslířky Jany Růžičkové. 

Výstava s časopisem Raketa

Báječní umělci, kteří společně vytvářejí časopis Raketa, představují pestré portfolio ilustrací, kreseb a 3D-objektů. VÝSTAVA je s interaktivními prvky pro děti i jejich rodiče. Časopis „pro děti chytrých rodičů“, který neobsahuje žádnou reklamu, vychází čtvrtletně a najdete v něm příběhy, komiksy, zábavné hry, úkoly, tvoření, vystřihovánky a různé zajímavosti vždy na jedno konkrétní téma. 

Komiks a historie

Komiks se ve dvacátém století stal jedním z nejvýznamnějších médií a v poslední době je čím dál více spjat s historií, respektive s jejím výkladem. Troufnete si ale říct, že čtete komiks správně? Myslíte si, že byste ho dokázali sami vytvořit? Přijďte do sekce Věda v pevnosti a vyzkoušejte si spojení historie a komiksu na vlastní kůži.

Superhrdinové a chemie

Přijďte se podívat na tři naše superchemiky! Jejich superschopnosti jsou založené na fyzikálních a chemických zákonech, rádi vám jejich dovednosti předvedou a nechají vás vyzkoušet si je. Vždy o víkendu můžete vidět alespoň jednoho z nich, někdy se vyskytují i spolu. Jsou to Mrazíř, Barvíř a Rozpalovač. Mrazíř dokáže zmrazit až na teplotu blížící se – 200 ℃, Barvíř dokáže měnit barvy látek a nakonec Rozpalovač, ten vás jistojistě zapálí nejen pro vědu.