Festival Štrůdl v Mníšku pod Brdy

6.9.2019 – 7.9.2019, 23:59

Rok uběhl a my Vás opět zveme, tentokráte již na 19. ročník rodinného festivalu ŠTRŮDL. Ten Vás, a hlavně vaše děti potěší divadelními pohádkami, koncertem, tvůrčí dílnou i divadelním představením pro dospělé publikum.

Festival začíná v pátek 6. 9. 2019 ve 20 hodin v prostorách farní zahrady v Mníšku pod Brdy,  a to představením Píseček kladenského divadla V.A.D. Pevně doufáme, že počasí bude přát a povede se tuto vtipnou autorskou hru o výchově dětí a mezilidských vztazích, uvést v zahradě pod otevřenou oblohou. V případě špatného počasí se odehraje v přilehlém sálku.
 
Druhý den, tedy 7. 9. od 10 hodin bude akce pokračovat ve stejném prostoru. Dopoledne se bude opět tvořit spolu s dobříšskou výtvarnicí Danielou Doubkovou. Z divadel bude k vidění například představení výtečného brněnského divadla Kufr s prvky nového cirkusu, nebo oblíbené divadlo Anička a letadýlko se hrou Vivi tady nebydlí. Posledním divadelním kusem je Werichova Královna Koloběžka I. v úpravě a podání místního sousedského divadla Křoví.
 
Festival letos v sobotu v podvečer ukončí skupina Fekete Seretlek, hudební produkce s prvky divadla a kabaretu. Skupina se nechává inspirovat, využívá a míchá, zpracovává a proměňuje tradiční lidové motivy a písně z celého světa a přetváří je v nové originální tvary a kompozice. Akordeon, violoncello, trumpeta, kontrabas, housle, cajon a pět hlasů. Šest hudebníků a zároveň herců, absolventů různých ročníků pražské DAMU.

Ani letos Vás neochudíme o občerstvení, které zajistí Ludvíkova kavárna. Těšte se na báječnou kávu, čaj, a hlavně na čerstvý jablečný ŠTRŮDL!
 
Program bychom nemohli připravit bez řady podporovatelů. Díky patří zejména městu Mníšek pod Brdy a společnosti L-stav za finanční podporu. Oáze a farnosti Mníšek za azyl. Společnosti J.J.DARBOVEN a Ludvíku Forstereviczovi za provoz kavárny. A též Tiskárně Mníšek za tisk plakátů.

Kdo se chcete naladit, podívejte se na fotografie z loňského ročníku festivalu.