Hvězda Upířích deníků Michael Malarkey se vrací do Prahy

25.1.2020

Americký herec a hudebník Michael Malarkey se vrací do Prahy s chystanou druhou deskou, kterou nahrával v Anglii. V klubu Roxy zahraje 25. ledna 2020 nové i starší písně. Malarkey se proslavil rolí upíra Enza v seriálu Upíří deníky, ale cítí se být hlavně hudebníkem. Vstupenky (490 Kč) na jeho pražský koncert budou v prodeji od 24. července na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

Cena vstupenky: 490 Kč

Po několikaletém působení v punkových kapelách vydal Malarkey předloni debutové album Mongrels, se kterým se žánrově přiblížil ke svým vzorům Leonardovi Cohenovi a Tomovi Waitsovi. „Vím přesně, co chci zpívat a své představy se snažím co nejvíc naplňovat. Nejsem ničí produkt,“ tvrdí Malarkey. Za největší inspiraci považuje knihu Na cestě od Jacka Kerouaca. Téma putování a hledání vlastní cesty proto zůstává přítomné i v aktuální tvorbě. 

Přestože se Malarkey považuje více za hudebníka, své herecké dráhy se nevzdává. V současnosti jej můžeme vidět v hlavní roli ve sci-fi thrillerovém seriálu Project Blue Book. Moje hudební kariéra prorůstá do herecké a herecká do hudební,“ komentuje fakt, že jeho skladba Scars byla použita v Upířích denících. Společně s hereckou kolegyní Kat Graham z téhož seriálu si na natáčecím place vyměňovali demo nahrávky svých písní.