Letní kino Cyberdog v srpnu – Sherlock Holmes a Fantastická zvířata a kde je najít

1.8.2019, 20:30 – 30.8.2019, 20:29

Technologicko-informační centrum Cyberdog, které vzniklo na základě návrhu Davida Černého a Tomáše Císaře, představí v rámci svého projektu Letního kina v srpnu každé úterý a čtvrtek filmy Sherlock Holmes a Fantastická zvířata a kde je najít.

Každý čtvrtek v srpnu mohou návštěvníci na Cyberdogu sledovat více jak dvouhodinovou verzi filmu Sherlock Holmes, kterou před deseti let na motivy nejznámějšího díla Sira Arthura Conana Doyla natočil režisér Guy Ritchie. V hlavních rolí se představil Robert Downey Jr., Jude Law a Rachel McAdams. Snímek zde poběží 1., 8., 15., 22. a 29. srpna vždy od 20.30 hodin.

Úterý bude patřit filmu Davida Yatese na motivy knihy Joanne Rowlingové Fantastická zvířata a kde je najít. Tento tři roky starý snímek ukazuje, co vše se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata uniknou z kufříku. Film, kde si zahráli například Eddie Redmayne, Dan Fogler a Colin Farrell, se bude promítat 6., 13., 20., a 27. srpna od 20.30 hodin. 

Oba snímky jsou s českým dabingem. Za možnost sledování filmů se neplatí.

Dvoupatrový Cyberdog svým tvarem připomíná hlavu a tělo psa a materiálem vesmírnou loď z budoucnosti. Celá přední část druhého patra je prosklená. Díky tomu slouží tato čelní plocha i jako místo pro promítání. Zvuk z filmu se přenáší do protější restaurace Trifot, která je od Cyberdoga vzdálena jen několik málo metrů. Odtud se také filmy večer sledují.

Cyberdog je umístěný na novém pěším korzu, které směřuje od stanice pražského metra trasy B Nové Butovice. Hned vedle nového objektu je plastika Davida Černého Trifot a stejnojmenná restaurace. Součástí celého prostoru je dále Czech Photo Centre - multižánrový umělecký prostor, který je jednou z nejvýznamnějších galerií zaměřených na současnou fotografii v hlavním městě. 

Adresa: Seydlerova 2835/4, 158 00, Praha 13

Informace o centru Cyberdog najdete na adrese www.cyber-dog.cz.