Dinosauři jsou na střeše obchodního centra v Praze!

11. březen 2024, 12:14
Dinosauři jsou na střeše obchodního centra v Praze!

Nejen pro děti, které mají rády dinosaury, bude určitě velkým zážitkem návštěva DinoParku. Po celé České republice jich je už pět, kromě hlavního města se nachází také v Plzni, Liberci, Vyškově a nedaleko Ostravy. Každý DinoPark je jiný, a i když je téma druhohor a dinosaurů jasně dané, každý je svým pojetím unikátní. Ten v Praze se nachází přímo na střeše obchodního centra Galerie Harfa v Praze Vysočanech, což už je, co do umístění, samo o sobě výjimečné.

DinoPark je zábavní park tematicky zaměřený na dinosaury a období druhohor. Návštěvníci zde najdou mnoho pohyblivých i statických modelů dinosaurů v životní velikosti, které si DinoPark sám koncipuje, konstruuje a vyrábí.

Hned za bránou do druhohor zaujmou dva obávaní řvoucí T-Rexové, o kousek dál pohybliví Plateosauři, rozevřenou náruč s dlouhými drápy ukazuje 11 metrů vysoký Therizinosaurus a nepřehlédnutelný je i obrovský 27 metrů dlouhý Barosaurus.

Aby byla atmosféra druhohor zachycena co nejvěrněji, některé expozice zobrazují i skutečné dinosauří souboje. Ceratosaurus právě skolil Camarasaura, Scutosaurus se urputně brání Inostrancevii a dva Pachycephalosauři svádí nelítostný boj svými tlustými lebkami. Novinkou a současně výkladní skříní mezi robotickými modely dinosaurů je Triceratops, který se nejen hýbe, ale dokonce umí i čůrat.

Součástí DinoParku Harfa je také unikátní 4D kino, ve kterém je po celý den opakovaně promítán panoramatický film vyrobený přímo pro DinoPark. Kdo si chce vyzkoušet pocit být přímo mezi živými dinosaury, může navštívit VR zónu, což je zóna s virtuální realitou, díky které se návštěvník pomocí digitálních technologií ocitne téměř ve skutečném druhohorním prostředí.

Chtěli byste si vyzkoušet být na chvíli paleontologem? Pak určitě nezapomeňte navštívit nový kabinet Paleontologa! Najdete zde spoustu zajímavých artefaktů, pracovní náčiní a dokonce si můžete i zasoutěžit. Milovníci selfie si přijdou na své u doširoka rozevřené tlamy „Lavičkosaura“, na zádech obřího hada Titanoboa nebo jako právě vylíhnutí z dinosauřích vajec. Oblíbená je také fotka s hromadou dinosauřího trusu, o kterou je možné zakopnout nedaleko Iguanodona.

Unikátem světového významu je také živá druhohorní rostlina WOLLEMI NOBILIS, která rostla na Zemi už před 175 miliony lety a teď roste přímo v areálu DinoParku na Harfě. Děti se v pražském DinoParku mohou zabavit na prolézačkách, u „hádací“ stěny nebo si dopřát jedinečné DinoTetování. Také si mohou na paleontologickém hřišti vyzkoušet, jaké to je pomalu objevovat kostru schovanou v písku a najít své první fosilie. Dospělí návštěvníci si mezitím mohou v klidu posedět u kávy a občerstvení v DinoCafe. Jako vzpomínku na den strávený v druhohorách je možné zakoupit trička, čepice, tašky, plyšáky a spoustu dinosauřích suvenýrů, které nabízí hračkářství Bambule přímo u východu ze 4D kina.

DinoPark Praha

adresa: Českomoravská 2420/15a, 190 00  Praha-Libeň
telefon: +420 377 227 494
e-mail: [email protected]

www.dinopark.cz

Foto: ©Michal Kuška, DinoPark

Akce DinoParku Praha

28.3.2024 – 1.12.2024, 23:59
Vydejte se na dobrodružnou výpravu do druhohor, jeden DinoPark vidět nestačí. Každý je jiný, každý... více