Brekeke aneb V Mělníku není konec vodníků!

20.7.2019 – 3.11.2019, 23:59

Letní pohádková výstava s hernou pro děti a miniakváriem Vás zavede do světa vodníků - nejoblíbenější české pohádkové postavy. Návštěvníci se mohou také zapojit do pátrací soutěže „Kapříci vodníka Šploucha nebo poslat foto vodníka do soutěže na muzejním facebooku. 

Dostaveníčko si na výstavě Brekeke aneb V Mělníku není konec vodníků dají hastrmani jak historičtí tak současní, které přímo pro výstavu vytvořili žáci ZUŠ Mšeno. Expozice představí naši nejznámější pohádkovou postavu spíše v její přívětivé formě. Akvárium s živými rybkami pro výstavu zapůjčilo Vivarium Mělník. Pro dokreslení atmosféry bude využita muzejní sbírka malovaných hrnečků. 

Děti se můžou těšit na herní koutek a doprovodnou soutěž, při které budou pátrat po zlatých kapřících vodníka Šploucha a přitom poznávat krásy Mělníka. Výstavu doplní sbírka fotografií vodníků z okolí Jihlavy p. Jarmily Včelové i fotografie z dalších míst ČR. Návštěvníci budou moci zaslat své vlastní vodnické snímky do soutěže „Miss vodník“ na muzejním Facebooku.

25. 7. proběhne doprovodný program k výstavě pro děti s mělnickým vodníkem Brčounem Vrbičkou a kouzelnou muzejní dílničkou od 9:00 a 14:00 hodin.

Regionální muzeum Mělník, příspěvková organizace Středočeského kraje
nám. Míru 54, 27601 Mělník
Otevírací doba: celoročně, úterý – neděle 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin
http://www.muzeum-melnik.cz/