Pivní slavnosti - pivo, guláš, sladké, to vše 13. července ve Svitavách

13.7.2019

Pivní slavnosti, soutěž o nejlepší kotlíkový guláš a soutěž o nejchutnější bábovku, to vše a mnohem více čeká všechny, kteří v sobotu 13. července dorazí na svitavské náměstí. Poznamenáte si toto datum také do svého diáře? Osmý ročník Pivních slavností ovládne, jako v každém roce, horní polovinu svitavského náměstí.

Na čepu budou na dvě desítky zlatavých moků z pivovarů i pivovárků méně 
známých, z blízkého i vzdálenějšího okolí. Nebude opět chybět soutěž o nejlepší pivo, připomeňme, že vloni zvítězilo „domácí“ pivo ze svitavského pivovárku Na Kopečku. Vloni se soutěže ve vaření kotlíkového guláše zúčastnil rekordní počet týmů, bylo jich patnáct. Odborná porota vyhodnotila jako nejchutnější guláš od SDH Kostěnice, těsně za ním skončil ten od přátel z německého partnerského města Stendal.

Také letos by na letní megaakci měli dorazit představitelé z partnerských měst Svitav, někteří z nich se budou jistě na voňavé soutěži aktivně podílet. Na přihlášení do soutěže máte ještě čas, jen už možná pomalu přemýšlejte, jakým receptem ohromíte porotu, v jejímž čele znovu stane známý kuchař Václav Šmerda, i širokou veřejnost. Jedenáct pekařů a pekařek se zapojilo do loňského klání o nejlahodnější bábovku.

Ochutnavači coby nejvíce povedenou zvolili svitavskou pivní s čokoládou. Jsme zvědavi, zda se letos zúčastní ještě více týmů kuchařů nebo větší počet šikovných pekařů a pekařek, zda se zkrátka podaří překonat některý z loňských rekordů. Takže, nezapomeňte, prosím, 13. července. Těšíme se na vás!