Pátá z cyklu přednášek Medicína a smrt

23.4.2019, 17:00 – 20:00

Devět večerů o hranicích medicíny. O tom, co může dnešní zdravotnictví a sociální péče nabídnout lidem se závažnou, život ohrožující nemocí. 21 držitelů dvouletého stipendia Avast Foundation Palliative Care Scholarship, které Nadační fond Avast poskytuje leaderům v oblasti paliativní péče, představuje svůj pohled na doprovázení umírajících a jejich rodin.

Cena vstupenky: zdarma Kč

Pátá z cyklu přednášek nese název SPOLUPRÁCE
A LEADERSHIP V PALIATIVNÍ PÉČI

Kdy: Úterý 23. 4. 2019 od 17:00 do 20:00 hodin
Kde: Galerie kavárny Louvre, Národní 22, Praha 1

Akce je určena pro zájemce z řad odborné i laické veřejnosti. Vstup je zdarma. Po přednášce bude následovat prostor pro dotazy a neformální setkání všech účastníků. Kapacita je omezená, přednost dostanou dříve příchozí.

Vystoupí
Martina Klejnová
Pracuje jako zdravotní sestra v Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze. Je součástí paliativního týmu ÚHKT. V rámci svého projektu se věnuje pacientům a jejich rodinám, spolupráci mezi ÚHKT a hospicovými zařízeními, do budoucna by se ráda rovněž věnovala předávání zkušeností mezi ostatními hematoonkologickými pracovišti.

MUDr. Jindřich Polívka
Pracuje jako atestovaný hematolog a působí v původní odbornosti na 1. Interní klinice hematologie 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Paliativní péči se věnuje od roku 2008. Od roku 2015 pracuje jako vedoucí lékař a paliativní specialista v Hospici Dobrého pastýře v Čerčanech. Ve svém stipendijním projektu se věnuje manažerským dovednostem a oblasti leadershipu, které rozvíjí prostřednictvím studijního programu zaměřeného právě na pokročilý management ve zdravotnictví (MHA - Master of Healthcare Administration).

Alexandra Trochtová
Vystudovala ekonomii a sociologii v Yorku, práva na Cambridge
a aplikovanou etiku na Univerzitě Karlově. V současné době je projektovou manažerkou zastřešující organizace Fórum mobilních hospiců, kterou v rámci svého projektu rozvíjí tak, aby organizace co
nejlépe sloužila svým členům – poskytovatelům mobilní paliativní
péče.

Moderuje
Mgr. Marek Uhlíř
Člen výboru České společnosti paliativní medicíny ČLS JEP a uznávaný expert na oblast paliativní péče.

Odborným garantem programu je Centrum paliativní péče.

Další přednášky se uskuteční 21. 5. 2019 v Liberci, 18. 6. 2019 v Plzni, 17. 9. 2019 v Ústí nad Labem a 22. 10. 2019 bude cyklus zakončen opět v Praze.