FLORA OLOMOUC 2019 JARO - Výstaviště Flora Olomouc

25.4.2019, 9:02 – 28.4.2019, 23:59

Čtyřicátý ročník mezinárodní květinové výstavy Flora Olomouc, nese název Strom života.  Hlavní květinová expozice v pavilonu A zavede návštěvníky do říše snů a fantazie, ve které se prolne krása květin se sklářským uměním. 

Třpyt a lesk dodá celé expozici křišťálové sklo z firmy Preciosa. To vše z návrhu přední české floristky Kláry Franc Vavříkové.

Chybět nebudou ani večerní prohlídky pavilonu A, které si zájemci mohou vychutnat v pátek 26. dubna od 20 do 22 hodin.

Připravená je rovněž mezinárodní floristická soutěž Oasis Visegrad Cup 2019, která je pořádána ve spolupráci se Svazem květinářů a floristů ČR. Soutěže se zúčastní 8 floristů a utkají se ve třech soutěžních kategoriích. Soutěž startuje již ve středu 24. dubna a poslední soutěžní kategorie - vázání kytice proběhne veřejně na pódiu v pavilonu A ve čtvrtek 25. dubna.

Pro zájemce se na čtvrtek 25. dubna připravuje odborný seminář na téma Vertikální zahrady - interiérové zelené stěny s přednášejícím Mgr. Ing. Markem Sobolou, Ph.D.  v režii Společnosti zakládání a údržby zeleně. Zajímá vás jak na zakládání zelených stěn, jak se rostliny v těchto stěnách chovají a jak dlouhodobě udržet tento prvk v interiéru?  Více informací a přihlášení.

V pavilonech G a H se návštěvníci mohou těšit na výstavu bonsají, která proběhne ve spolupráci s Českou bonsajovou asociací. V rámci které budou pro návštěvníky připraveny komentované prohlídky, fotokoutek, ukázky tvarování bonsají, přednášky a poradenství.

Hortifarm

Veletrh zahradní mechanizace

Jarní zahradnické trhy

Výstavu doplní vyhledávané jarní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb.

 

Speciální nabídka pro zájezdy – jarní etapa Flora Olomouc - možnost objednání pouze do 12.4.2019