Vítání jara otevře návštěvnickou sezónu v Zoo Brno

23.3.2019, 9:00 – 10:00

Jaro už je tu a my ho v Zoo Brno rádi přivítáme. Na návštěvníky čeká v sobotu 23. března opravdu pestrý program.

„Akce Vítání jara odstartuje už v devět hodin, kdy začne soutěžní stezka. Pro děti budou během dne k dispozici hned tři dílničky. Ta první se uskuteční v Exotáriu a všichni zájemci si zde budou moci vytvořit buton s vlastním motivem. Tradičně velmi oblíbené jsou tvořivé dílničky v Kamčatské chalupě, které i tentokrát připraví Středisko ekologické výchovy Hlídka. Poslední možností je nabarvení sádrového odlitku v Africké vesnici," přiblížil organizátor Richard Horák ze Zoo Brno.

Chybět samozřejmě nebudou ani speciální komentovaná setkání. Zaměříme se na jespáky bojovné (10:00), levharty cejlonské (11:30) a surikaty (13:00).

Novinkou letošního ročníku jsou cestovatelské přednášky v sále správní budovy zoo. O své zážitky se podělí dobrodruh Jiří Oliva, který svým kajakem procestoval celou Evropu.  Netradiční vyprávění bude rozdělené to tří celků - Cesta do moře (10:30), Život na moři (12:00) a Cesta domů (13:30).

„Hlavní program začne na pódiu u Dětské zoo ve 14 hodin. Nejprve vystoupí zpěvačka a kytaristka Sára Nová, poté společně s dětmi svrhneme Moranu, přivítáme jaro ozdobením líta a vyhodnotíme soutěžní stezku," vysvětlil Horák.

Zoo Brno bude otevřená od 9 do 17 hodin, poslední vstup je možný hodinu před koncem návštěvní doby. Pro větší pohodlí návštěvníků pojede o víkendu 23. a 24. března poprvé v této sezóně vláček.