Šakalí léta - Divadlo na Fidlovačce

19.1.2022, 19:00 – 30.4.2022, 17:00

Na počest hrdinům, kteří kdysi zbláznili lidi.

Šakalí léta - Divadlo na Fidlovačce
  • Adresa:
    Křesomyslova 625/4
    Praha 4 140 00

Muzikálová groteska podle námětu filmu Jana Hřebejka a Petra Jarchovského a povídek Petra Šabacha.

Je rok 1957, na oběžnou dráhu vstříc novým zítřkům vzlétá Lajka, Klement Gottwald spokojeně odpočívá ve vítkovském mauzoleu, nad Prahou se stále ještě tyčí pomník zavrženého Stalina a do šedi tepláků budování socialismu přichází Bejby. Barevný, svěží a svůj, vnáší rytmus rock and rollu do pevně zakotveného maloměstského života pod rudou hvězdou. Oživí dětské fantazie, zformuje sny a ukáže, že ne všichni musí šlapat, jak se jim píská. Z dětského pobrukování tluče bubeníček se stanou válečné bubny a z klidu dospělých klid před bouří. Někdo musí z kola ven.

Hra o hudbě, o svobodě, o dětských snech, o životě lidí v nelehké době, kdy jinakost se nenosí a každý krok mimo rytmus je po zásluze potrestán. O síle a slabosti charakteru, o lásce a žárlivosti.

Divadelní adaptace: Kamila Krbcová a Adam Skala
Režie:
 Adam Skala
Dramaturgie: Kamila Krbcová
Choreografie: Ivana Hannichová
Scéna: Tereza Gsölhoferová
Kostýmy: Eva Justichová
Hudba: Ivan Hlas
Hud. nastudování: Matěj Voda, Zbyněk Polívka
Asistent režie: Petr Veselý

Premiéra: 23. 3. 2019

HRAJÍ

Marek Lambora / Lukáš Adam; Daniel Krejčík / Vojtěch Vodochodský; Josef Polášek / Karel Zima; Adam Kralovič / Prokop Zach;Štěpánka Fingerhutová / Magdaléna Kuntová; Aneta Krejčíková / Vanda Chaloupková; Jiří Racek / Zdeněk Vencl; Angelika Sbouli / Eliška Hanušová; Veronika Lapková / Anna Jiřina Daňhelová; Sára Halušková; Petr Jeřábek / Jáchym Kučera; Marek Zeman / Ondřej Hyneš; Jiří Roskot; Eva Miškovič; Barbora Králová; Karolína Tothová; Veronika Hanušová; Veronika Morávková; Zuzana Pilná; Michal Máša; Mirek Kosík; Jakub Šimůnek; Martin Smrž; Michal Kováč