Kollektiv Turmstrasse, Magdalena (Diynamic/GER)

2.11.2018, 20:00 – 3.11.2018, 1:00

Berlínskou dvojici Kollektiv Turmstrasse, jež několikrát zaplnila ROXY téměř až po střechu, nemusíme rozvláčně představovat. Tito zástupci Solomunova labelu Diynamic patří už téměř dvacet let mezi trvalky deep house a techno scény, které nepřestávají bavit.

Je to i proto, že se obklopují těmi správnými umělci, jako je právě jejich stájová kolegyně Magdalena. Nico a Christian za sebou mají jak vyprodané dj sety a live shows po celém světě, tak i remixy a předělávky namátkou pro Hot Chip nebo Trentemøllera. Magdalena je pak zkušenou DJkou s vlastní rádiovou show na Ibize a v posledních letech se začala pouštět též do vlastní produkce. Druhého listopadu vás tak společně vezmou na komentovanou prohlídku do světa taneční hudby, která je plná povzbudivých melodií, downtempo rytmů a kultivovaných vokálů.

Christian a Nico vyrůstali na vizuálně strhujícím pobřeží Baltského moře. I to ovlivnilo jejich smysl pro emoci a propůjčilo tvorbě lidskou vřelost, která se dobře poslouchá v klubu i doma. Jejich poslední EP z roku 2015 ‘Sry I’m Late’ se tak dočkalo fenomenálního úspěchu a stejnojmenná skladba se stala hitem léta. Ani Magdalena nezahálela. Její praxe coby dramaturgyně a manažerky klubu jí dala za roky práce to nejcennější – schopnost odhadnout publikum. Sama si zahrála v berlínském Watergate, Pache na Ibize nebo londýnském Eggu. Kromě toho je i zdatná party girl. Svůj pořad v rádiu pojmenovala ‘Magdalena’s Pony Farm’, který odkazuje na její “ponies” čili grupu jejích kamarádek, která k ní nerozlučně patří na každé akci i afteru. Tak vzhůru do sedla. Listopad v ROXY bude divoký!