GROTESKA Sedmé nebe získala Cenu smíchu

14.5.2019, 19:00 – 4.6.2019, 21:00

Brilantní groteska SEDMÉ NEBE získala cenu na Grand Festivalu Smíchu za mimořádné herecké výkony Kamily Trnkové a Radka Valenty, kterého určitě znáte jako Jindru z pohádky Princezna ze mlejna.

Divadlo pod Palmovkou uvádí poprvé na české divadelní scéně. Režie se ujal oceňovaný divadelní režisér ze Slovenska Eduard Kudláč.

GROTESKA Sedmé nebe získala Cenu smíchu
  • Adresa:
    Zenklova 566/34
    Praha 8 180 00

Skandálně zábavné, skrz naskrz provokativní a srdceryvné mistrovské dílo přední feministické autorky v české premiéře.

Příběh hry začíná v Africe za viktoriánské éry – v čase kdy se říkalo, že největší štěstí je narodit se jako bílý a Angličan, v době korzetů a kolonií, ale také potlačených citů, nepřiznaných tužeb a loveckých pušek. Betty a Clive žijí v domě se třemi dětmi. Clive je koloniální úředník jmenovaný královnou, Betty je vzorná manželka a matka, která však má také své utajené touhy. Jejich syn Edward je ještě dítě, ale snaží se působit dospěle, Joshua je sluha chorobně hladovějící po moci, Ellen je guvernantka lesbické lásky... A všichni hledají sami sebe. Příběh započatý v dávných dobách končí v současném Londýně. Některým se jejich sny splnily, pro ostatní komplikace teprve začínají. Otázka “kdo jsem a kolik mně stojí přiznání identity” zůstává.

Představení je vhodné od 15 let.
Délka představení: 2 h 25 min. s přestávkou
Premiéra: 17. října 2018

Grand Festival smíchu 2019 udělil Kamile Trnkové cenu za nejlepší ženský herecký výkon za roli Edward/Betty a Radku Valentovi  za nejlepší mužský herecký výkon za roli Betty/Edward. 

 

TVŮRCI
REŽIE: EDUARD KUDLÁČ
SCÉNA A KOSTÝMY: EVA RÁCOVÁ KUDLÁČKOVÁ
HUDBA: MARTIN BURLAS
DRAMATURGYNĚ: IVA KLESTILOVÁ

OBSAZENÍ
CLIVE / CATHY_ MIKULČÍK MILAN
BETTY / EDWARD: VALENTA RADEK
JOSHUA / GERRY: BŘEZINA FILIP
EDWARD / BETTY: TRNKOVÁ KAMILA
MAUD / VICTORIA: WOJTYLOVÁ IVANA
ELLEN / MRS SAUDERS / LIN: KUBÁTOVÁ BARBORA
HARRY / MARTIN: TEPLÝ JAN

Další termíny:
14.5.2019 - 19:00
04.6.2019 - 19:00