HELLO USELESS – FOR W AND FRIENDS - PONEC - divadlo pro tanec

9.10.2018, 20:00 – 21:30

Sólové představení, které přinese úlevu všem, kdo se potřebují zastavit, nadechnout a dostat čas a s ním i svůj život mimo veřejnou kontrolu. Claessens se ve svém neodolatelném osobním portrétu obloukem vyhýbá povinným položkám, jako jsou představy o správném postupu, znalosti, plnění očekávání, maximální výkon, struktura, smysl věcí apod. 

HELLO USELESS – FOR W AND FRIENDS - PONEC - divadlo pro tanec
  • Adresa:
    Husitská 899/24a
    Praha 3 130 00

Vtipně relativizuje hodnoty nastavené „bílým heterosexuálním konsenzem“ a na jejich místo rozkošnicky pokládá zbytečnosti – například umění,
radost, úžas, sdílení. Dává si přitom načas. Je upřímný, důvěrný, živý a nadšený. Vytrhává věci z kontextu, jednoduše je prezentuje a navrhuje jiná řešení, jak vnímat situace a problémy. Žít se dá i bez kritizování, odsuzování nebo proklamací. Benny vrací divákům jejich čas, čas pozorovat, přemýšlet, cítit, zastavit se. Být jen tak - sami se sebou. Je to příjemné.

Benny Claessens posledních pár let v Münchner Kammerspiele spolupracoval s významným režisérem Johanem Simonsem, kterého následoval také do belgického NTGent. Mezitím vytvořil sólové představení v belgickém souboru CAMPO.

Jazykově bezbariérové.

Délka představení: 90 min.