Den dětí v Muzeu hlavního města Prahy

2.6.2018, 9:00 – 17:00

Muzeum hlavního města Prahy pořádá 2. června 2018 od 9:00 do 17:00 hod. etapovou hru na oslavu Dne dětí, a to v hlavní budově muzea na Florenci, v domě U Zlatého prstenu a u Novomlýnské vodárenské věže. V rámci etapové hry na třech objektech budou mít děti za úkol nasbírat šest razítek na šesti stanovištích dle herního plánu. Po sesbírání všech šesti razítek si mohou vylosovat ceny, které věnovalo muzeum a partneři dne. Děti se prostřednictvím hry seznámí s bohatou historií Prahy a jejím dědictvím, jehož část se nachází ve sbírkách muzea. Věková kategorie není omezena a úkoly jsou připraveny pro děti – od pěti let v doprovodu rodičů až po druhý stupeň základní školy.

Vyzkoušej si celodenní pátrací hru v objektech Muzea hlavního města Prahy na oslavu Dne dětí! Ta se uskuteční 2. června 2018 od 9:00 do 17:00, poslední herní plán můžeš získat v 16:30.

A co tě u nás čeká?

Nasbírej 6 razítek na 6 stanovištích ve 3 objektech – herní plán si můžeš vyzvednout na jakémkoli z herních míst (hlavní budova muzea Na Poříčí 52, dům U Zlatého prstenu a Novomlýnská vodárenská věž) a pak se pusť do sbírání!

A co musíš splnit?

Vytvoř si středověká pimprlata, vyřeš záhadu s kostkami, nauč se počty císaře Svaté říše římské a českého krále Karla IV. a slož jeho skládačku a nezapomeň ještě rozluštit renesanční šifru, kterou pro tebe připravili Questie.

Jak získáš body?

Splň všechny úkoly na všech třech objektech a vylosuj si krásnou cenu od nás z muzea nebo od našich partnerů, ke kterým patří hračky Hamleys, Koh-i-noor a Knihy Dobrovský. Ceny si můžeš vylosovat na hlavní budově nebo v domě U Zlatého prstenu.

Co dál tě ještě čeká?

Zábavné focení s Foto Škoda ve středověkém oblečení v domě U Zlatého prstenu

Vstup na výstavy a expozice v hlavní budově muzea ZDARMA

Více informací najdeš na: www.muzeumprahy.cz nebo na Facebooku Muzea hlavního města Prahy

 

Místo:
Hlavní budova muzea, dům U Zlatého prstenu, Novomlýnská vodárenská věž

Termín:
2. 6. 2018

Délka trvání:
9.00–17.00