Nejlepší výlety 2018

19.5.2018 – 30.9.2018, 23:59

Slunečné počasí vybízí k výletům. Vyrazte za poznáním a novými zážitky napříč Českou republikou.

Vychutnejte si výhledy na četné zákruty řeky, peřeje, splavy i staré mlýny.  Dálková pěší trasa Stezka podél Lužnice vybízí k jednodenním vycházkám i vícedennímu putování. Úplně jinou dimenzi procházky zažijete na Stezce korunami stromů v Krkonoších. V tuzemských nejvyšších horách si prohlédnete stromy od jejich kořenů po koruny.

Rodiny s dětmi si rády šlápnou do pedálů a objeví malebné údolí řeky Ohře. Cyklostezka Ohře prochází několika krásnými historickými městy jako Cheb, Loket nebo Kadaň.  Bajkerky a bajkeři, kteří si touží užít jízdu po lesních stezkách, by měli zamířit do areálu pro terénní cyklistiku Singletrek pod Smrkem. To v horní stanici lanovky vedoucí z Trojanovic na beskydské Pustevny si můžete pro změnu zapůjčit koloběžku. Určitě budete unešení z překrásného výhledu do krajiny.

Inspiraci máme i pro milovníky piva. Přijďte se podívat na regionální pivovar v Jarošově a zanotujte si třeba slavný refrén „Jen jsem to zkusil a jednou se napil. Od těch dob žízeň mám.“

Ať už se vám líbí kterýkoliv z těchto výletů, nezapomeňte pro něj hlasovat na webu www.ceskozemepribehu.cz/destinaczeVyberte nejlepší DestinaCZi 2018 a vyhrajte pobyt pro 2 osoby v Letohrádku Sv. Vojtěch.