Choreografické fórum / v rámci festivalu ČTP 2018 - PONEC - divadlo pro tanec

5.4.2018, 13:00 – 8.4.2018, 12:00

Jste choreografem, kritikem, producentem nebo prostě jen milovníkem tance? Fascinuje vás tanec a chcete ho proto lépe pochopit? Choreografické fórum je koncept SE.S.TA, který poskytuje odborníkům a veřejnosti příležitost sdílet a konfrontovat znalosti, zkušenosti a úhly pohledu. 

Choreografické fórum / v rámci festivalu ČTP 2018 - PONEC - divadlo pro tanec
  • Adresa:
    Husitská 899/24a
    Praha 3 130 00

Naší společnou referencí budou představení, která se na ČTP odehrála předchozí den a naším společným zaměřením pak vybraná témata podle množství prostoru k diskusi. K oživení diskuze si naši hosté připraví sérii přibližně pětiminutových průzkumných intervencí. Letos jsme na Choreografické fórum pozvali: Maru Serinovou, programátorku
festivalu a profesorku komunikace na univerzitě v italském Emilia-Romagna, dramaturga a teoretika tance Roberta Fratini Serafida ze Španělska a režiséra, scénografa a výtvarníka Michala Pěchoučka, který působí například ve Studiu Hrdinů. Diskuse povede zakladatelka SE.S.TA Marie Kinsky v anglickém jazyce. Těšíme se na pohyb s vámi.

Pro více informací www.se-s- ta.cz
Pořádá Centrum choreografického rozvoje SE.S.TA v rámci ČTP.

Hosté:

Mara Serina (IT)

Absolvovala klasická studia na Università Cattolica di Milano, kde později pracovala jako asistentka dramaturgie a historie divadla. Od roku 2008 učí komunikaci různé magisterské obory, např. na Scuola di Alta Formazione, Regione Emilia Romagna. V roce 1995 se stala členem Národní asociace novinářů. Roku 1999 založila PR Agenturu Lagostudio, kde pracuje pro významné klienty, jako jsou Piccolo Teatro di Milano, Lombardia Region, atd. Lagostudio zoorganizovalo mnoho důležitých uměleckých akcí, „eventů“ (např. Divadelní a taneční festival APRITISCENA, Festival literatury SQUILIBRI). Mara Serina je také uměleckou konzultantkou pro Fondazione Teatro Piemonte Europa. Mara je zakladatelkou a organizátorkou Italské performativní platformy, spolupracuje s Coorpi (Coordinamento Danza Piemonte) na diskuzích a propagaci Italské verze mezinárodní soutěže „1 Minuta tance“.

Roberto Fratini Serafide (ES)

Roberto Fratini Serafide (nar. 1972 v Miláně) je dramaturg a teoretik tance. Je profesorem Historie a Teorie tance v Divadelním institutu v Barceloně (Institut del Teatre) a pravidelně učí a přednáší na dalších evropských univerzitách. Jako dramaturg spolupracuje s mnohými mezinárodními tanečními skupinami nebo divadly, např. s tělesy Caterina Sagna Dance Company, La Veronal, Roger Bernat, Taiat Dansa, Germana Civera, Alexandra Waierstall, Aerites Dance Company, Sol Picó, Philippe Saire. Vede dramaturgické stáže a workshopy v různých akademiích nebo pro magisterská studia (ESAD Galicia, HBK de Berne, La Manufacture de Lausanne, Scuola Europea dell' Attore). Je též autorem mnoha článků a esejů, například A Contracuento. La danza y las derivas del narrar (2012).
 
Michal Pěchouček (CZ)
 

Režisér, scénograf, výtvarník. Narozen 1973 v Teplicích. Absolvent Akademie výtvarných umění v Praze (1999), laureát Ceny Jindřicha Chalupeckého (2003), od roku 1999 výtvarným lektorem v kursech pro veřejnost Praga Prima, od roku 2007 kurátor a spolupracovník Galerie 35M2 v Praze. Autor samostatných i skupinových výstav. V roce 2012 uzavřel výtvarnou tvorbu a veškerá svá díla věnoval Moravské galerii v Brně. Od roku 2009 se spolu s Janem Horákem podílí na inscenacích realizovaných v pražské MeetFactory, ve Studiu Hrdinů, ostravském NODO nebo v brněnském HaDivadle.