KINO VATRA bude hostit premiéru filmového dokumentu na tělo o světově uznávaném fotografu a vsetínském rodákovi Jindřichu Štreitovi

28.2.2018, 18:00 – 20:30

Srdečně Vás zveme 28. února 2018 od 18.00 hodin na slavnostní premiéru celovečerního dokumentu, který vznikal tři roky, zachycuje obyčejný svět neobyčejného muže - fotografa Jindřicha Štreita, vsetínského rodáka, který se projekce osobně zúčastní společně s režisérkou Libuší Rudinskou.

Jindřich Štreit proslul svými syrovými, a přitom hluboce lidskými snímky z venkovského prostředí, v němž dlouhá léta působil a žije dodnes. Jindřich Štreit, rodák ze Vsetína, žijící v Sovinci, světově uznávaný fotograf, vysokoškolský profesor, který navštívil řadu míst naší planety, kde bohužel hlavní roli hrají bída a válečné konflikty.

Snímek o Jindřichu Štreitovi natočila fotografka a dokumentaristka Libuše Rudinská, rodačka z Uherského Hradiště. Už téměř patnáct let točí filmy ve vlastní produkci, externě spolupracuje s Českou televizí. Získala několik prestižních ocenění v mezinárodních fotografických soutěžích. 

„Jindřicha Štreita znám už čtvrt století. Moc si jeho práci vážím. Učil mě před lety na pražské FAMU, kde jsem vystudovala fotografii, a já byla jeho žačkou. Obdivuji jeho tvorbu. Za ta léta, co se známe, jsme se stali přáteli, jezdíme spolu občas fotit do různých destinací. Jindřich je nesmírně vnímavý člověk, citlivý umělec a duchem nesmírně mladý člověk. A právě tímto filmem bych mu chtěla složit hold za to, co mě naučil, a jak mnoho mi v životě pomohl,“ vyznala se Libuše Rudinská.

Filmový dokument má slavnostní premiéru 27. února v Olomouci a o den později v rodném Štreitově Vsetíně, kterých se fotograf osobně zúčastní a po nichž bude následovat beseda.

 

Vstupné: 100 Kč. 

Předprodej vstupenek od 1. února.