An Alerte (V pohotovosti) - Divadlo Archa

12.10.2017, 20:00 – 21:00

Taoufiq Izeddiou patří již řadu let k předním protagonistům současného tance v Maroku. Jeho choreografická tvorba je průsečíkem tradičních a moderních postupů. V představení En Alerte se Izeddiouovy osobní vzpomínky na první setkání se súfijským obřadem prolínají se současnou arabskou poezií.

An Alerte (V pohotovosti) - Divadlo Archa
  • Adresa:
    Na Poříčí 1047/26
    Praha 1 11000
 

Taoufiq Izeddiou (1975) je choreograf, tanečník, učitel a umělecký ředitel souboru Anania a festivalu současného tance On Marche. Narodil se v Marakéši, kde nejprve studoval architekturu, poté se věnoval boxu a divadlu, aby nakonec zakotvil v současném tanci. V roce 2003 založil Cie Anania - první profesionální soubor současného tance v Maroku. Soubor se doposud představil v Africe, na Středním Východě, v Evropě, ale i v Severní i Jižní Americe.

http://taoufiqizeddiou.com/

Kredity

Choreografie & tanec: Taoufiq Izeddiou
Hudebníci: M’Aalem Stitou & Mathieu Gaborit aka Ayato
Zvukový design: Éric Desjeux
Světelný design: Marc Lhommel
Kostýmy:  Noureddine Amir
Video: Joachim Rümke
Poděkování:  the Délégation Wallonie-Bruxelles in Rabat
Prezentace: Kunstenfestivaldesarts, Charleroi Danses
Pruducent: Anania Danses/Taoufiq Izeddiou
Koprodukce:  Kunstenfestivaldesarts, Charleroi Danses, Festival de Marseille, steirischer herbst (Graz), Arab Fund for Arts and Culture AFAC
Za podpory: Klap/Maison pour la danse (Marseille), Alkantara (Lisbon), Centre Chorégraphique National de Franche-Comté à Belfort, Bois de l’Aune/Pôle artistique et culturel de la Communauté du Pays d’Aix, Centre Chorégraphique National d’Orléans, Tanzquartier Wien, Institut français (Paris), Noorderzon Performing Arts Festival (Groningen)
Zváštní podpora:  NXTSTP, with the support of the Culture Programme of the European Union