Dvanáctý ročník festivalu hudby a vína ve Znojmě

7.7.2016 – 23.7.2016, 23:59

Dvanáctý ročník festivalu hudby a vína ve Znojmě, který bude probíhat od 7. do 23. července, bude věnován W. A. Mozartovi a jeho opeře Don Giovanni. 

V hlavní roli se představí operní hvězda první velikosti Adam Plachetka. Festival spojí téměř dvě desítky vinařství, která všechny festivalové koncerty doplní o komentované degustace. 

Žánrové rozpětí připraví hudební zážitek každému návštěvníkovi festivalu, ať již jde o koncerty mladých nadaných umělců, renomovaných sólistů, komorní koncerty, koncerty napříč žánry nebo třeba koncerty jazzové. Koncerty se z velké části konají pod širým nebem a snaží se ukazovat místa, kde se koncerty běžně nepořádají. Mezi atypická místa patři bezesporu zchátralý zámek v Uherčicích, jízdárna kláštera, Národní park Podyjí či nádvoří historických domů. Festival se snaží provázat přitažlivou hudbu s nezaměnitelným vínem znojemského regionu. Každý koncert je proto doprovázen ochutnávkou vín regionálních vinařů. V rámci festivalu také vzniká unikátní limitovaná edice festivalových vín. Součástí festivalu je také oblíbený doprovodný program pro dospělé i pro ty nejmenší.