iQLANDIA vítá léto novou expozicí i osvědčenými taháky

1.6.2016 – 31.8.2016, 23:59

Přemýšlíte, kde strávit den zábavně a přitom chytře? Vypravte se do iQLANDIE! Liberecké science centrum nabízí originálně prožité okamžiky pro celou rodinu. Jen tady najdete čtyři stovky úžasných exponátů v čele s mluvícím robotem Thespianem. Na léto je pak připravena specialita – úplně nová interaktivní expozice Překonané (?) vynálezy.

iQLANDIA nabízí chytrou zábavu na celý den. Prozkoumáte lidské tělo, vydáte se do vesmíru nebo do nitra planety Země. To vše nenásilnou a hravou formou, která vás nutí o věcech přemýšlet.

Projeďte se po Rudé planetě

Kde jinde se můžete projet v Mars Roveru po povrchu Rudé planety, nebo zažít pocit prvního člověka ve vesmíru v napodobenině modulu Vostok. V jiných expozicích zase budete sledovat ohnivé tornádo nebo zažijete zemětřesení na vlastní kůži. Fanoušci vesmíru si nemohou nechat ujít Planetárium.

Nedávno v iQLANDII vznikla také expozice Talent! Jak už název napovídá, v osmi speciálních hnízdech půjde o to zjistit, na co máte vlohy. Je to matematika? Hudba? Nebo sport? To zjistíte právě tady.

Stálý obyvatel iQLANDIE Thespian

Centrum má také svého stálého obyvatele. Není z masa a kostí, ale člověku se podobá. Jde o humanoidního robota Thespiana. Projevuje emoce, používá gesta a můžete si s ním i popovídat. Budete překvapeni, co všechno ví.

Na červenec chystá iQLANDIA novinku. Výstava Překonané (?) vynálezy bude o věcech, které se donedávna používaly v běžném životě a jež dnes patří do propadliště dějin. Uvidíte první mobilní telefon Eurotel vážící 6 kg nebo velký kempingový stan, který měl v osmdesátých letech snad každý.

iQLANDII najdete nedaleko centra Liberce, kousek od autobusového i vlakového nádraží. Centrum má také vlastní parkoviště i restauraci. Více najdete na www.iQlandia.cz.