Výlet balónem nad Brnem

3. červen 2014, 11:02
Výlet balónem nad Brnem

Nejkrásnější pohled na svět je z koše balónů. A jedinečný pohled z koše balónů je na Brno a okolí.

Vyhlídkové lety balónem v Brně jsou jedinečné. Pouze v Brně je možné v průběhu letu pozorovat jak velké město se všemi historickými i moderními stavbami, tak i krásnou přírodu s velkou přehradou, hlubokými lesy, zelenými loukami i úrodnými lány. Brno je nejzelenějším městem v ČR plné lesnatých kopců, zahrad a parků. Možná se vám podaří letět přímo nad centrem města, kde můžete vidět náměstí Svobody s moderním orlojem, Zelný trh s kašnou Parnas, katedrálu sv. Petra a Pavla na Petrově z 11. století, hrad Špilberk založený  Přemyslem Otakarem II, funkcionalistickou vilu Tugendhat, nebo brněnské výstaviště, které je nejvýznamnějším českým výstavním areálem. Jakmile vyletíme z města, můžete se kochat malebnou přírodou v okolí Brna s Brněnskou přehradou, parníky a loďkami které brázdí její hladinu, hrad Veveří a další zajímavosti. Nabídka letů balónem v Brně »

Již 14 let se každý rok koná setkání balónů nad Brnem, tzv. Balloon Jam. Je to krásná podívaná na společné starty několika horkovzdušných balónů. K nebi se vznesou krásně pestrobarevné balóny. Zájemci si mohou prohlédnout koše balónů a sáhnout na látku, ze které jsou balóny vyrobeny. Pro všechny jsou připraveny soutěže o let balónem nad Brnem a pro děti upoutaný balón, jako malá ochutnávka skutečného letu horkovzdušným balónem. Více o setkání balónů »

Brno jako město balónů je jedinečné také pořádáním nočních letů balónem. Pokud se vám zdá, že letět balónem v noci je nesmysl, že přece není nic vidět, tak je to jinak. Noční let nad velkým městem je nádherný a dech beroucí zážitek, kdy letíme nad nočním rozzářeným Brnem, kocháme se východem slunce a pokračujeme v letu ještě další hodinu za denního světla. Podrobně o nočním letu balónem »

Jak probíhá vyhlídkový let balónem?

V naší nabídce na www.balon.cz si vyberete typ letu, zakoupíte letenku a domluvíte termín letu. V den letu, několik hodin před startem, vám potvrdíme konání letu s ohledem na aktuální předpověď počasí. S pilotem a posádkou balónu se setkáte na předem domluveném místě, kde vás podrobně seznámíme s celým průběhem letu. Příprava balónu k letu trvá 15 až 20 minut.

Jakmile je balón připraven, pilot pozve pasažéry na palubu (do koše). Balón odstartuje teprve když jsou všichni připraveni ke startu.

Balón letí většinou v malých výškách od 150 do 300 metrů, ale během letu také vystoupá minimálně do 500 metrů nad zem, aby jste se mohli pořádně rozhlédnout po okolí. Let trvá přibližně 1 hodinu. Během letu můžete fotit, filmovat, telefonovat. Balón letí po větru a teprve v poslední fázi letu pilot vybírá vhodné místo na přistání. Za jednu hodinu letu se uletíme v průměru 10 až 15 km.

Po přistání jsou všichni pasažéři řádně pokřtěni a získají nové „balonářské“ jméno. Následně vás odvezeme doprovodným vozidlem zpět na místo startu.

Kolik stojí let balónem?

Nejlevnější letenky pro lety v Brně nabízíme již od 2 800 Kč pro 1 osobu. Jedná se o letenky KLASIK, kde v koši letí až 10 osob + pilot.

Soukromější let PREMIUM, kde letí v koši max. 4 osoby + pilot, je za cenu 4 500 Kč pro 1 osobu a pokud toužíte po větším soukromí, můžete zakoupit let PRIVAT jen pro vaši rodinu, nebo známé za cenu již od 10 500 Kč.

Kdo již balónem letěl a chce znovu zažít tento krásný pocit ale zase trošku jinak, máme pro něj v naší nabídce 120 minutový NOČNÍ LET za cenu 5 500 Kč za 1 osobu. V koši letí maximálně 7 osob + pilot.

Kompletní nabídku našich letů najdete na www.balon.cz

U balónů si vždy přejeme jen samá měkká přistání.