Vybíráme outdoorové oblečení pod stromeček

17. prosinec 2015, 11:24
Vybíráme outdoorové oblečení pod stromeček

Vánoce už nám klepou na dveře, resp. se připomínají se s adventní svící už tuto neděli, a tak podle nás nastal ideální čas na drobného nákupního rádce, jehož cílem bude pomoci Vám se zorientovat v záplavě nabídek na našich eshopech. Tentokrát jsme si vzali na mušku outdoorové oblečení pro volný čas a aktivnější pohyb, tedy nikoliv zateplené bundy a parky na přežití, ale spíše dobré a kvalitní oblečení na zimní běhání, štípání dřeva, hrabání sněhu nebo podobnou aktivitu, které nabízí eshop worksafety.cz, specialista na outdoor, horolezectví a arboristiku.

Chillaz – móda pro nezávislé šetrná k přírodě


Tato značka vznikla před několika lety v Rakousku a už od začátku cílí na všechny milovníky přírody v nejširším smyslu slova. Hlavní devizou jejich kolekcí, krom slušivého designu, jsou totiž 100% ekologické materiály použité na výrobu oblečení a kvalitní zázemí pro výrobu, kdy se valná většina produkce této značky vyrábí v Evropě. Většina textilií je utkána buď z biobavlny, Modalu (přírodní vlákno z bukového dřeva) nebo Tencelu (také přírodní vlákno vyrobené pro změnu z eukaliptového dřeva) čímž zaručena nejenom životnost a šetrnost k životnímu prostředí, ale samotné oblečení je díky nim velmi příjemné na nošení.

Pro dámy bychom ze značky Chillaz určitě doporučili lezecké tričko Gandia Climbing Style, které určitě oceníte i v posilovně nebo při běhu. Tričko je skvěle padnoucí, skvěle odvádí vlhkost, rychle uschne a přesto je rozměrově velmi stálé i při více vypráních. Na rukávech najdete kontrastní pruhy,  vázaný lem kolem krku a na přední straně tematický potisk. Pokud máte doma lezkyni, která si ráda zpestří zimní dny a večery na lezecké stěně nebo aktivnější sportovkyni, pak s tímto tričkem neuděláte chybu.

Pány zase určitě potěší mikina Maxi Hoody z rychleschnoucí směsi materiálů s vnitřní podšívkou a plyšovou výstelkou kapuce. Pod logem společnosti Chillaz najdete praktickou klokaní kapsu a na konci rukávů pružné manžety, které zvyšují komfort nošení této sportovní mikiny. Příjemným dekoračním prvkem je i cikcak prošívání v kontrastní barvě. Tato mikina se vyznačuje především skvělou výdrží a hodí se jak na sport, tak i volný čas. Pokud hledáte kvalitní mikinu, kterou, jak víme, pánové většinou používají na více činností zároveň, a která něco vydrží, tak už máte vybráno.


Direct Alpine – pro ty, které zima nezastaví


České značky typu Škoda, Budvar nebo Tatra patřily ve světě vždy k respektovaným firmám s kvalitními výrobky a tak doufáme, že se stejně dobře bude dařit i další ryze české značce Direct Alpine. Možná jste se s touto značkou setkali už dříve, aniž byste tušili, že se jedná o tuzemskou záležitost, která si už ovšem stihla vybudovat slušné renomé i v zahraničí, a tak se s oblečením Direct Alpine setkáte na nejednom svahu, stěně či nejedné lesní cestě. Z aktuální kolekce oblečení bychom vám určitě rádi představili praktickou víceúčelovou bundu Direct Alpine Axis 1.0., která je určena hlavně pro zvýšení tepelného komfortu při zátěži, tedy ji upotřebíte zejména jako druhou vrstvu nebo svrchní slabší izolaci v přechodném ročním období. Bunda je z měkkého strečového materiálu což oceníte u každé sportovní či pracovní aktivity a to po celý rok.



Celý střih bundy Direct Alpine Axis je anatomicky tvarovaný, a to jak v oblasti rukávů, spodního okraje i bočních dílů, díky čemuž se perfektně přizpůsobí pohybům vašeho těla. Krom tvarování zaručí dlouhou životnost i přidaný materiál v podpaží i ploché elastické švy. Pro účely uložení drobných předmětů jsou na bundě také dvě hrudní kapsy zipové kapsy, které končí až nad případným bederním popruhem batohů. Obsah kapes tak máte vždy pohotově po ruce. Skvělá podzimní i jarní bunda, kterou ovšem nepohrdnete ani při chladnější letní noci.

Druhým našim favoritem ze stáje Direct Alpine jsou outdoorové kalhoty Highlander 1.0. Tyto odolné kalhoty jsou vyrobené z bavlněné ripstop tkaniny s úpravou Hydrophobic extreme. Díky této úpravě izoluje povrch kalhot mnohem lépe před vlhkostí, chrání celkově před nepřízní počasí a zároveň je skvěle prodyšný. Anatomický střih a zesílené panely na kolenou, zadním dílu a na vnitřní straně kotníků zase zajistí delší životnost a lepší odolnost materiálu. Spodek nohavic je možné regulovat na obvodu a pomocí háčku jej připevnit k botě. Velkou devizou těchto kalhot jsou pak švy ze speciálních vodou roztažených nití, které zvyšují voděodolnost prošití, zkrátka skutečně odolné kalhoty pro celoroční turisty.