TRANSMIT – nová vzdělávací platforma festivalu SIGNAL

2. říjen 2015, 12:17
TRANSMIT – nová vzdělávací platforma festivalu SIGNAL

Po čtyři říjnové večery rozzáří noční ulice a budovy Prahy světelné umění! Poprvé v letošním roce se SIGNALfestival rozšíří o programové části pro profesionály – konferenci SIGNAL Future Forum (SIFF) a vzdělávací platformu Transmit. Vzdělávací platforma Transmit, která proběhne v Praze od 13. do 17. října, je určená pro vizuální umělce, světelné designéry, kurátory a další odborníky. Nabídne jedinečnou možnost pro výměnu zkušeností z oboru a zaměří se na digitální kulturu, umění a technologie. Vstupenky za zvýhodněnou cenu 40 EUR jsou v prodeji na www.transmit.org.

SIGNAL festival letos představí monumentální SIGNAL DOME na Klárově, vzdušnou světelnou síť na obloze před Rudolfinem, strhující 3D videomapping na Letohrádku Kinských a mnoho dalších fascinujících světelných instalací. Zatímco hlavní program tohoto jedinečného festivalu světla se odehrává ve večerních hodinách v ulicích, na náměstích či v parcích, letos poprvé mají návštěvníci příležitost setkat se osobně nejen s autory instalací, ale také se špičkovými designéry, programátory, teoretiky, výzkumníky, producenty a ostatními profesionály z celkem 15 zemí světa. Pro tato setkání organizátoři festivalu vytvořili TRANSMIT - novou vzdělávací platformu pro digitální kulturu, umění a technologie. Od 13. do 17. října se v Praze představí více než třicítka hostů v 22 přednáškách, 6 moderovaných panelových diskusích, 5 workshopech, audiovizuálních performancích a koncertech. Vstupenky jsou již v prodeji na stránkách www.transmit.org.

Mezi přednášejícími se objeví například Daniel Leithinger z Massachusettského technologického institutu (MIT), který vytváří zcela ojedinělá, až futuristická uživatelská rozhraní. Svoji práci zde také bude prezentovat britský vizuální umělec Quayola, který tvoří digitální geometrické skulptury a audiovizuální instalace a performance. Pedro Lopes uspořádá workshop, na kterém si účastníci vytvoří robotický interface, prostřednictvím něhož budou ovládat své svaly a pohyby těla. Bližší informace o tématech přednášek a workshopů naleznete na stránkách www.transmit.org. Aktuality můžete sledovat také na Facebooku vzdělávací platformy: https://www.facebook.com/transmitorg.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu 40 EUR jsou v prodeji na www.transmit.org. 

Seznam vystupujících: Quayola (UK), Daniel Leithinger (AT/US), Pedro Lopes (PT), Niklas Roy (GER), Janet Echelman (US), Shane Walter (UK), Erdem Dilbaz (TR), Nohista (FR), Matthieu Cherubini (CH), Joshua Noble (US), Stanislav Glazov (RU), Cheryl D. Miller (BE), Woeishi Lean (AT), Andrej Boleslavský (SK), Osman Koç (TR) a další...

TRANSMIT pořádají SIGNALISM, s.r.o. a YOUNG TALENTS, o.s. za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR a Evropské unie v rámci programu Creative Europe.Mediálním partnerem konference je Český rozhlas Radio Wave.

Zůstaňte na SIGNALU a pro aktuální informace sledujte www.signalfestival.com, Facebook, Instagram nebo Youtube!

Chcete Prahu zalitou světelným uměním i příští rok? Podpořte SIGNAL 2016 a vyberte si z odměn na startovac.cz/projekty/signal!