Putujte lehce po Zlaté stezce! Dálková trasa pro pěší turistiku láká

24. červen 2019, 4:25
Putujte lehce po Zlaté stezce! Dálková trasa pro pěší turistiku láká

Od středověku spojovala Čechy s Podunajím historická Zlatá stezka, která dostala jméno podle bohatství, jež přinášela.

I dnes se můžete vydat po stopách historických obchodních cest seznámit se s jedinečnou přírodou a unikátními pamětihodnostmi „Zelené střechy Evropy“.

Nově vyznačené turistické trasy Zlaté stezky o celkové délce 631 km vznikly v rámci projektu Interreg a navazují na stejnojmennou síť ve východním Bavorsku (Goldsteig), s níž jsou propojeny třinácti přeshraničními cestami.

Zlatá stezka vede Českým lesem a Šumavou, z Chodové Plané až do jihočeského Strážného. Trasy jsou vyznačeny po stezkách Klubu českých turistů a jsou vybaveny logem stezky, informačními tabulemi a odpočinkovými místy.

CG0A0038

Využijte také internetové stránky www.zlatoustezkou.cz nebo www.goldsteig-wandern.de, kde najdete popis všech tras a zajímavostí Zlaté stezky.

Zlatá stezka využívá značené cesty Klubu českých turistů označené logem velkého oranžového S a byla k ní vydána i celá řada turistických materiálů, kompletní souhrnná mapa, mapy jednotlivých etap i podrobný etapový průvodce. Tak si zajděte do nejbližšího infocentra v Plzeňském nebo Jihočeském kraji, zabalte batoh, vezměte dobré boty a vydejte se za zážitky!

zlata stezka_loga_1