Pro každého Čecha medaile zdarma! Národní Pokladnice slaví 100. výročí od založení Československa!

19. leden 2018, 23:02
Pro každého Čecha medaile zdarma! Národní Pokladnice slaví 100. výročí od založení Československa!

Rok 2018 bude pro český národ historickým mementem! V „osmičkovém roce“ nás čeká celá řada významných jubileí. Připomene si 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy, 25 let od vzniku České republiky, únorový komunistický puč z roku 1948 a především 100 let od založení samostatného Československa!

Jeden z klíčových citátů z knihy 1984 George Orwella praví: „Kdo kontroluje minulost, kontroluje budoucnost. Kdo kontroluje současnost, kontroluje minulost…„

Podobné poselství se skrývá i v knize Smích a zapomnění Milana Kundery. Autor přirovnává boj proti moci k boji paměti proti zapomnění.

Myšlenky obou literárních autorů a mnoha jiných významných autorit nás vybízejí k tomu, abychom nezapomněli. Říká se, že člověk, který ztrácí paměť, ztrácí také lidskost.

Abychom si lidskost uchovali a celý národ si mohl připomenout zásadní okamžiky v historii naší vlasti,  vydává Národní Pokladnice pamětní medaile vyobrazující T. G. Masaryka. Byl to právě náš první prezident, který nás společně s dalšími hrdiny, dovedl k samostatnosti a nezávislosti. Masarykova postava se stala symbolem vlastenectví, demokracie a národní hrdosti.

Každý Čech si nyní může připomenout osobnost, která stála na začátku naší cesty za svobodou. Pamětní medaili, připomínající Tomáše Garrigue Masaryka si můžete nyní objednat na webových stránkách Národní Pokladnice, jen za cenu poštovného.