Nové album Prague Conspiracy s názvem Inner Game je na světě

20. březen 2016, 16:40
Nové album Prague Conspiracy s názvem Inner Game je na světě

V pořadí druhé studiové album kapely Prague Conspiracy s názvem Inner Game bylo vydáno 16. března 2016. Po prvním singlu, písni Times Like These, tak kapela uvádí celé album, které obsahuje celkem deset skladeb a bude bezesporu patřit k nejdůležitějším domácím počinům roku 2016. V současné době se členové kapely chystají na samostatné turné, během kterého nové album představí fanouškům.

Album Inner Game vznikalo kontinuální prací během posledních dvou let. Autorsky se na něm podílela celá skupina. Chytře vystavěné melodické písničky koketují s rockem, punkem i popem. A díky skvělému hlasu Anety Galisové jsou i tvrdší pasáže přístupné širšímu publiku. Každá píseň je dost jiná a nadupaných 35 minut tak nemá šanci začít nudit. Ke skládání materiálu dodává kytarista Kuba Siňor: "Jelikož jsme především koncertní kapela, museli jsme si dopřát týdenní soustředění, abychom vůbec dali dohromady nějaký materiál. Byli jsme velice překvapeni, kolik věcí a jak dobrých jsme za ty dva roky "nezkoušení" nějakým záhadným způsobem připravili. To nás hodně povzbudilo a měli jsme díky tomu čas věci už jen šperkovat."

Úlohy producenta se ujal uznávány a respektovaný Jaroslav Helešic, který má na svědomí mimo jiné poslední album kapely Kabát. "Jarda, kromě toho, že je naprostý profesionál ve svém oboru, je taky skvělý člověk, který umí motivovat a dostat z lidí to nejlepší co v nich je. Díky němu jsme natočili přesně takovou desku, po jaké jsme dlouho toužili, ale nevěděli jsme přesně jak na to,“ říká o spolupráci basák Matěj Vašků.

Album Inner Game mohou hudební fanoušci zakoupit na stránkách kapelyalbum.pragueconspiracy.cz,na pultech obchodů Bontonland nebo na všech dostupných streamingových službách, bude k dostání začátkem dubna.

Kapela ve složení Aneta Galisová (zpěv), Matěj Vašků (baskytara), Jakub Siňor (kytara) a Martin Smrkovský (bicí) se v současné době připravuje na koncertní turné, v rámci kterého představí novou desku Inner Game fanouškům po celé republice. Celá šnůra začne v Děčíně a bude pokračovat v Brně, Tišnově, Chrudimi, Praze, Litomyšli, Třebíči, Českých Budějovicích a Jihlavě. "Těšim se na každého jednoho člověka, co na turné dorazí,“ říká zpěvačka Aneta Galisová. „Zároveň jsem zvědavá, protože většinu textů jsem si napsala sama a  Inner Game je pro mě v podstatě zpověď minulého roku. Nemůžu se tedy dočkat, až nové songy představíme širšímu publiku. Být na stagi a cítit proudění energie mezi námi a fanoušky je to, co nás nejvíc baví."

Kompletní termíny a informace o koncertech lze najít na webu kapely www.pragueconspiracy.cz