Festival SIGNAL opět vdechne život noční Praze. Na co se můžete těšit?

17. září 2015, 7:52
Festival SIGNAL opět vdechne život noční Praze. Na co se můžete těšit?

Po čtyři říjnové večery rozzáří noční ulice a budovy Prahy světelné umění! Letošní SIGNAL festival, který se koná od 15. do 18. října, nabídne dvacítku instalací a videomappingů včetně velkolepé sférické projekce, představí jednosměrnou trasu, která vylepší návštěvníkům festivalový zážitek a nedělní podvečer věnuje rodinám s dětmi. Poprvé bude v rámci festivalu probíhat také vzdělávací platforma Transmit. Třetí ročník festivalu se blíží rychlostí světla, a tak je načase, začít Vás seznamovat s programovými specialitami letošního roku. Signal festival 2015 program.

Vstupte do monumentálního sférického dómu na Klárově a zažijte svět optické světelné iluze

Jedním z nejočekávanějších lákadel třetího ročníku SIGNAL festivalu je unikátní nafukovací kupole s kapacitou 300 diváků, která vyroste na Klárově. Na její vnitřní stěnu po celé její ploše 360° se bude promítat dechberoucí audiovizuální show Joanie Lemerciera. Tento francouzský umělec s oblibou vytváří trojrozměrné optické iluze, které zpochybňují vnímání prostoru.

Transmit, přednášky a workshopy pro světelné umělce a designéry

Poprvé v letošním roce se SIGNAL rozšíří o programové části pro profesionály. První ze dvou novinek je vzdělávací platforma Transmit, určená pro vizuální umělce, světelné designéry, kurátory a další odborníky. Nabídne jedinečnou možnost pro sdílení zkušeností z oboru, zaměří se na digitální kulturu, umění a technologie. Po dobu 5 dní se v rámci Transmitu uskuteční 22 přednášek, 6 panelových diskusí, 5 workshopů a další doprovodné akce. Do 24. 9. jsou navíc k dispozici zvýhodněné lístky. Více se dozvíte na www.transmit.org.