Crowdfundingová sbírka na SIGNAL festival 2016 rozsvěcuje Petřínskou rozhlednu

2. říjen 2015, 8:30
Crowdfundingová sbírka na SIGNAL festival 2016 rozsvěcuje Petřínskou rozhlednu

Po čtyři říjnové večery rozzáří noční ulice a budovy Prahy světelné umění! Letošní SIGNAL festival, který se koná od 15. do 18. října a nabídne jednadvacet instalací a videomappingů včetně velkolepé sférické projekce, představí jednosměrnou trasu, která vylepší návštěvníkům festivalový zážitek. Poprvé bude v rámci festivalu probíhat také program pro odborníky – konference SIGNAL Future Forum a vzdělávací platforma TRANSMIT. S rostoucími náklady na produkci této akce se organizátoři rozhodli oslovit návštěvníky s prosbou o podporu dalšího ročníku. Na serveru startovac.cz byla spuštěna crowdfundingová kampaň, která se vzrůstajícím množstvím vybraných financí postupně rozsvěcuje Petřínskou rozhlednu. Již nyní můžete sledovat proměnu rozhledny v obří světelné počítadlo.

Proč potřebuje SIGNALfestival 2016 podpořit od návštěvníků?

Každým rokem je zapotřebí stále většího úsilí nejen aby festival vůbec vznikl, ale aby i nadále přinášel takový program, který bude návštěvníky překvapovat a aby představil vždy to nejlepší ze světelného umění. “Festival je financován z institucionálních zdrojů. Jeho spolupořadatelem je Hlavní město Praha a významnou část tvoří i partnerství s komerčními subjekty. I přesto jsme se dostali na hranici svých možností a jsme proto nuceni požádat o podporu i návštěvníky, pro které byl dosud festival zcela zdarma,” vysvětluje ředitel festivalu Martin Pošta.

Co získáte za svou podporu?

Mezi odměnami najdete jak festivalový merchandise jako placky, batoh či tričko, tak i velmi speciální ceny. Můžete se stát například součástí některého ze tří videomappingů a nechat své jméno promítnout na průčelí kostela sv. Ludmily, na fasádu Paláce Kinských nebo na Letohrádek Kinských. Exkluzivně si můžete v rámci sbírky zakoupit balíček „Signal na druhou“, ve kterém získáte dvě vstupenky na unikátní 360° projekci Nimbes francouzského umělce Joanieho Lemerciera v monumentálním Signal Dome na Klárově. Vstupenky na projekci budou sice k dostání také na místě za 190 Kč, avšak kvůli omezené kapacitě prostoru není možné garantovat, že se na všechny dostane. Proto je prodej přes startovac.cz jedinečnou příležitostí, jak si zajistit výjimečný zážitek a  zároveň podpořit festival. Balíček „Signal na druhou“ dále obsahuje - dva lístky na říční přívoz, dvě placky a festivalový program.

Přispěvatelé si mohou vybrat také například vstup na exkluzivní večírek po skončení letošního festivalu, kde se setkají s umělci i organizátory či si objednat velkoformátovou fotografii zachycující atmosféru loňského SIGNAL festivalu. Firmy si mohou objednat workshop Light paintingu, tedy malování světlem, či se stát hrdým filantropem SIGNAL festivalu.

Podpořte SIGNAL a sledujte průběh sbírky na živo!

Kampaň SIGNAL festivalu s cílovou částkou 1 000 000 Kč probíhá prostřednictvím serveru startovac.cz a končí 20. října 2015. Každou noc do začátku  letošního festivalu se nad Prahou vybarví Petřínská rozhledna přesně podle množství financí, které jsou ve sbírce vybrány. Průběh kampaně tak může každý sledovat nejen na internetu, ale také naživo. Snažíme se každým rokem vozit zajímavější a velkolepější díla, což je logicky i finančně náročnější. Budeme rádi, když nám naši příznivci „vyšlou signál“ a podpoří nás. Je totiž důležité vědět, že ti, pro které festival organizujeme, jsou spokojení a chtějí, abychom festival vylepšovali,“ dodává ředitel festivalu Martin Pošta.

Zůstaňte na SIGNALU a pro aktuální informace sledujte www.signalfestival.com, Facebook, Instagram nebo Youtube!