Lamb / UK

24.11.2019, 21:00 – 23:00

Vše začíná osamělým vokálem, který je vzápětí doplněn pulzujícím nízkofrekvenčním basem. Zpívané poselství je jednoduché – “Chci toho tolik říct, že nemám slov”. 

Intimní oslovení posluchače, které se po chvíli rozvine v refrén, který prýští z reproduktorů. Jako když otevřete přimhouřené oči v plném slunci nebo přejdete během sekundy na rozpálenou pláž. Návrat Lamb je jako jasné a zářivé světlo, které vás oslní 24. listopadu v Lucerna Music Baru.

The Secret Of Letting Go – sedmé album Lamb, které vyšlo letos koncem dubna, je celé o prostoru mezi zvuky. Chvíli jemné a nebeské, jindy jako písečná bouře. Obojí prolíná nadpozemský hlas Lou Rhodes a instrumentální mistrovství jejího hudebního partnera Andyho Barlowa.

Mlčení dvojice Lamb (Lou Rhodes a Andy Barlow) po přelomu tisíciletí skončilo nahráním alba 5. The Secret Of Letting Go začalo vznikat při koncertování a turné k výročí jejich klasického debutového stejnojmenného alba z roku 1996. Lou tehdy tvořila své sólové album (theyesandeye) a Andy produkoval desky svých hudebních kolegů.

Lou: “Když máme nápady na společné skladby, posíláme si je mezi sebou. Je to úplně jiné než naše sólové desky. V Lamb si předáváme na kost oholené nápady s prostorem kolem. Je to jakási alchymie, z hrubých kamenů nápadů stavíme stavbu skladeb. První skladba – Illumina – začala vznikat v létě 2016, ale byla hotová až počátkem roku 2018. To byl vlastně takový počátek a od toho momentu začalo vznikat nové album. The Secret Of Letting Go nebylo snadné album, ale přijde mi jako jedno z našich nejsilnějších. Myslím, že vím, že i když se teď navzájem při spolupráci často dostáváme až na samé hranice zdravého rozumu, vždycky procházíme jakousi fází učení se. Je to opravdová dynamika vztahu bratr-sestra. Říká se, že krev je hustší než voda, naší krví je hudba.”

Ticketportal