Tizian na Pražském hradě

15.12.2015 – 20.3.2016

Správa Pražského hradu ve spolupráci s “Art for Public” s.r.o. pod vedením Moniky Burian Jourdan, Sereny Baccaglini, Global Art Exhibitions, Inc., vedená Josephem Guttmannem s potěšením uvádí výstavu obrazů sponzorované Maserati a UNICREDIT BANK „TIZIANO VANITAS – básník obrazu a odstínu krásy“, která oslaví italského umělce Tiziana Vecelliho.

Cena vstupenky: 100, 180 Kč

Global Art Exhibitions, Inc., vedený Josephem Guttmannem se rozhodl k účasti a podpoře této výstavy vzhledem k vysoké úrovni projektu a výzkumu ze strany italských vědců vedených emeritním profesorem Lionellem Puppim ve spolupráci s českou univerzitou, PhDr. Barbora Půtová, Ph.D. et Ph.D. Organizátoři děkují za nadšení a přínos pana Guttmanna k uskutečnění tohoto projektu a také chtějí vřele poděkovat Johanna Guttmann za její neocenitelnou pomoc s a příspěvky k úspěchu této výstavy.

Na obrazech laskavě zapůjčených z prestižních italských a dalších zahraničních institucí a soukromých sbírek okouzlí návštěvníka smyslné a tajuplné ženské podobizny, obvykle interpretovány jakožto alegorie marnosti – vanitas. Současně bude moct divák obdivovat realisticky provedené portréty a autoportréty z umělcovy pozdní tvorby.

Tizian je jeden z nejvýznamnějších umělců pozdní renesance a mezinárodně uznávaný malíř, jehož díla patří k těm nejcennějším pokladům světového uměleckého dědictví.

Šíře jeho tematického záběru se pohybuje od portrétů, přes krajinomalby, k mytologickým a náboženským námětům.

Vstupné

Základní 180 Kč
Snížené 100 Kč

(student/senior/ISIC), sleva udělena po předložení platného průkazu, potvrzení o studiu
Rodinné 400 Kč (2 dospělí a max. 5 dětí)
Školní skupiny 50 Kč/os.

(ZŠ, SŠ, VŠ, min. 10 osob,1 pedagogický doprovod zdarma)

Zdarma do výstavy: ZTP, označení lincencovaní průvodci s klienty, kteří mají zakoupené vstupenky do výstavy, děti do 6let

Otevírací doba

10:00 - 18:00 denně,
24. 12. 2015 je výstava uzavřena

Ticketpro