Mezinárodní den památek 2015 v Jindřichově Hradci

18.4.2015 – 19.4.2015

K příležitosti Mezinárodního dne památek a historických sídel mohou návštěvníci o víkendu 18. a 19. dubna vidět prostory zámku jinak veřejnosti nepřístupné.

Zvláště zajímavá je prohlídka španělského křídla, budovy se spletitou stavební historií a pohnutým osudem. Se zájemci navštívíme kromě rytířského a divadelního sálu zachované středověké interiéry – soukromou kapli Jindřicha IV. a unikátní místnost, tzv. soudnici. Mimo to bude možné zdarma navštívit Černou věž nebo si prohlédnout středověká sklepení gotického paláce.

Déle budou moci návštěvníci výhodně navštívit více památkových objektů ve správě NPÚ. Vstupenka zakoupená na jednom objektu skýtá nárok na vstup zdarma na objektu jiném. Nabídka zvýhodněného vstupného platí na objektech:

Červená Lhota, Dačice, Hluboká (pouze trasa A), Jindřichův Hradec, Kratochvíle, Landštejn, Nové Hrady, Rožmberk, Třeboň, Vimperk, Zvíkov, Zlatá Koruna. Pro vstup zdarma nelze uplatnit vstupenku z Českého Krumlova. Reciproční vstupenka platí pouze pro jednotlivce a rodinné vstupenky, neplatí pro hromadné skupiny.
www.zamek-jindrichuvhradec.eu