Cyrano z Bergeracu: Jindřichův Hradec

Na III. nádvoří Státním hradu a zámku Jindřichův Hradec bude možné představení shlédnout ve dnech 5. a 6. července.

Cena vstupenky: 160 Kč a 140 Kč, , ,  Kč
Cyrano z Bergeracu: Jindřichův Hradec
  • Adresa:
    Dobrovského 1
    Jindřichův Hradec 377 01

Cyrano de Bergerac

Autor Cyrana, Edmond Eugène Joseph Alexis Rostand (1868-1918) byl francouzský dramatik a básník.Svá nejvýznamnější dramata sepsal v letech 1890 – 1898. V roce 1901 se díky své tvorbě stal členem Francouzské akademie.

V roce 1897 napsal skvělé veršované romantické drama Cyrano de Bergerac, které se stalo v krátké době světově proslulým. První překlad udělal Jaroslav Vrchlický již v roce 1898.

V titulní roli uvidí diváci Miloslava Krejsu, člena činohry Divadla J.K.Tyla v Plzni, v roli Roxany Andreu Černou, členku Divadla Na Vinohradech v Praze, Kristiána bude hrát jindřichohradecký amatérský herec Adam Tomek.

Plzeňský herec Antonín Kaška, který již více než 30 let hraje Cyrana de Bergerac jako divadlo jednoho herce zapsané v České knize rekordů, a jehož inscenace je zahrnuta jako jedna ze tří českých inscenací ve světovém soupisu významných světových představení Cyrana de Bergerac si zahraje básníka a paštikáře Ragueneaua.

V dalších rolích pak vystoupí členové divadelní společnosti Jablonský a jejich hosté. Režie se jako každý rok ujme člen činohry Divadla J.K.Tyla v Plzni Josef Nechutný.