Školní výlet za divadlem na vodní hrad Švihov

21.5.2019, 9:00 – 7.6.2019, 12:00

Divadlo ŠUS a správa státního hradu Švihov Vás srdečně zvou na školní výlet s programem, který zahrnuje divadelní představení, prohlídku hradu a dílnu s výrobou vlastní loutky.

Cena vstupenky: 155 Kč, , ,  Kč
Školní výlet za divadlem na vodní hrad Švihov
  • Adresa:
    Žižkova 1
    Švihov 340 12

Pohádky proti pláči (MŠ a 1. až 2. třída ZŠ)

V tomto převážně maňáskovém představení obveselují herci „uplakanou muchomůrku“ moderními pohádkami „O nebeské slepičce“ a „O pejskovi, který si přál květovanou záclonku“. Přitom si ještě stihnou povídat s dětmi, i když se jim do toho občas plete rozpustilá žížala.

Ze starých pověstí českých (doporučeno od 2. třídy ZŠ)
Pět známých pověstí od příchodu Praotce Čecha až po Libušino proroctví je ztvárněno humornou formou za pomoci maňásků i plošných loutek. Herci hrají na variabilní scéně za stylizovanou palisádou i před ní, aby v přímém kontaktu vedli s diváky dialog. 

Při výrobě v tvořivé dílně si každé dítě vyrobí a odnese jednoduchou loutku podle vlastní fantazie z předem připravených dílů. Sestavení trvá cca 20 minut.

Prohlídka hradu zahrnuje několik zajímavých prostor hradu s výkladem pro nejmenší – vstupní síň, ložnici paní hradu, hodovní síň, a zbrojnici. Doba trvání prohlídky je 30 až 40 minut.
 

Termíny výletu jsou vždy od úterý do pátku! Více v pozvánce níže...

POZVÁNKA NA VÝLET KE STAŽENÍ

Divadlo ŠUS