Jihočeské zemědělské muzeum o.p.s - Zažijte zemědělství všemi smysly!

4. říjen 2023, 21:59
Jihočeské zemědělské muzeum o.p.s  - Zažijte zemědělství všemi smysly!

Chcete si  vyzkoušet, jak se kdysi žilo a hospodařilo? Co se pěstovalo, jaká zvířata se chovala a proč?  Do všech činností se můžete sami zapojit.

Poznáte, jaké úsilí bylo třeba vynaložit k obdělání pole, co obnášela péče o zvířata, vymlátíte cepem obilí, semelete je na kamenném mlýnku a další zemědělské činnosti. Ověříte si v praxi pravdivost rčení, že bez práce nejsou koláče. A také na ně se dostane. Ze semleté a prosáté mouky zaděláte těsto a upečete si obilné placky, buchty, koláče i chleba! A k voňavému krajíci není nic lepšího než čerstvé stlučené máslo a  sladké podmáslí, domácí tvaroh a sýr. A jak se bavili naši předkové za zimních večerů? I to prozradíme. Sami si vyčešete a upředete ovčí vlnu na kolovrátku a další techniky zpracování vlny a lnu.

Nabízíme výukové programy pro děti z mateřských, základních a středních škol zaměřené na mléko, obilí, ovčí vlnu, zvířata a rostliny na statku či program „od koně až po traktor“, dále řemeslné kurzy a zážitkové programy pro dospělé i rodiny s dětmi.

Jihočeské zemědělské muzeum o.p.s

adresa: Netěchovice 14, 375 01, Týn nad Vltavou
telefon: 601 299 113
e-mail: [email protected]

www.zemedelske-muzeum.cz

 logo-JZM-N - kopie

Logo_JCK_velke