Festival ANIMA MUSIC 2018 - Výprava - Obří gongy, didgeridoo, indiánské flétny a rituální tanec na zámku Nebílovy

18.8.2018, 19:30 – 23:59

Zámek Nebílovy a Bezejmenná čajovna společně zvou na již druhý ročník multižánrového a genderově nevyváženého hudebního festivalu ANIMA MUSIC, který se svou dramaturgií řadí mezi unikátní kulturní projekty v Plzeňském kraji. 

Cena vstupenky: 280 Kč, , ,  Kč

Pět letních podvečerních koncertů v areálu zámku Nebílovy slibuje vášně, emoce, krásné ženy, žhavé rytmy, ale též fůze klasického folklóru a duchovní hudby. V prostorách barokního zámku zazní v podání umělců doslova z celého světa argentinské i nové tango, experimentální zvuková pouť s nejstaršími nástroji světa, zločinecký šanson nebo nejautentičtější afrokubánská rumba, salsa a timba.

VÝPRAVA | UK, USA, AUS, CZ
Obří gongy, didgeridoo, indiánské flétny a rituální tanec

Bear Love - obří gongy, zvony, činely
Andrew Begay - tradiční indiánské flétny
Rachel Shields - zpěv, tanec
Ondřej Smeykal - didgeridoo a elektrodidgeridoo

Pro letošní ročník festivalu Anima music se na zámek v Nebílovech podařilo připravit jedinečnou zvukovou událost; experimentální akustickou hudební pouť s nejstaršími nástroji lidské civilizace – s britským hráčem na obří gongy (některé dosahují průměru více než 2 metry) Bear Lovem a českým virtuózem na didgeridoo Ondřejem Smeykalem. K letošní výpravě se navíc přidal vzácný host – hráč na tradiční indiánské flétny kmene Navaho – Andrew Begay – a aboriginský tanečník a zpěvák Rachel Shields. V rámci koncertu zazní příběhy, které jsou po staletí předávány z generace na generaci pouze od úst k uchu.
Společná dvouhodinová performance je zážitkem nejen pro uši, ale i pozváním do elementárního světa zvuků, kde dřevo a kov v podobě nejstarších hudebních nástrojů lidské civilizace nabízejí znovuoživení našich archetypálních zkušeností. Frekvence gongů, didgeridoo, indiánských fléten a lidského hlasu rezonuje těly a spojuje hudebníky s diváky i celým okolním prostorem. Společné setkání uvnitř zvuku se tak pro posluchače stává hlubokým zážitkem jednoty a synergie nejen s místním geniem loci, ale i se sebou samými.

Koncert se uskuteční v sobotu 18. srpna 2018 od 19:30 v tanečním sále zámku.