Noc na Karlštejně

13.8.2020, 20:30 – 23:59

Původní muzikál Noc na Karlštejně vstoupil 3., resp. 4. června 2016 dvěma vyprodanými představeními v areálu zámku Dobřichovice do své jedenácté sezony.

Cena vstupenky: 400 Kč, 370 Kč, 340 Kč, , ,  Kč
Noc na Karlštejně
  • Adresa:
    Křivoklát 47
    Křivoklát 270 23

Unikátní představení zpracované na motivy slavné divadelní hry Jaroslava Vrchlického svedlo na jedno jeviště profesionály i amatéry, kteří jsou doma v kraji kolem dolního toku řeky Berounky. Poberounský divadelní soubor hru uvádí každé léto od roku 2006 – za tu dobu jej zhlédlo na sedmdesát tisíc diváků po celé republice, resp. na Slovensku.

On - line předprodej vstupenek zde 

Původní muzikál Noc na Karlštejně poberounský soubor prvně uvedl na nádvoří zámku Dobřichovice v létě 2006. Od samého začátku v něm vedle místních ochotníků excelovali Vladimír Čech, Jan Rosák, Pavel Vítek či brilantní kytarista Štěpán Rak. Vladimír Čech nás sice předloni opustil, ale v roli Otce Vlasti jej zastoupil jiný skvělý herec – Václav Vydra. Do souboru navíc postupně přibyly další populární tváře: Lumír Olšovský, Petr Jančařík, Jan Matěj Rak a od letoška také známá muzikálová herečka i zpěvačka Michaela Nosková.

 

Výše zmíněné profesionály doplňují ostřílení a mnoha rolemi prověření ochotníci – Monika Vaňková v roli císařovny Alžběty, Pavla Nováčková v roli Aleny, Karel Král v roli purkrabího, Petr Říha v roli arcibiskupa Arnošta z Pardubic, jeho žena Alena v roli hofmistryně Ofky a další. Sbor manů je sestaven z několika starostů poberounských obcí, respektive měst, zahrají si také senátor Jiří Oberfalzer a bývalý ministr i středočeský hejtman Petr Bendl. Spolu s herci a zpěváky účinkují šermíři a metači ohně, nechybí ani koza či kůň.

Všechna dosavadní představení byla vyprodaná. Rekord drží reprízy na hradě Střekov (2012), na louce u mostu v Karlštejně (2007) a ve slovenských Jaslovských Bohunicích (2014), které vidělo 1.500, resp. 1.400, resp. 1.200 diváků. Kromě toho jsme hráli, často opakovaně, například v Třeboni, Litomyšli, na Křivoklátě, Sychrově, Ploskovicích, Děčíně, Mariánských Lázních, Kamenici nad Lipou, Polné u Jihlavy, Letohradu… V roce jsme veselohru uvedli i přímo na nádvoří hradu Karlštejna, kde se divadelní Noc na Karlštejně hrála poprvé po čtyřiceti letech!

Obsazení hlavních rolí:
Císař: Václav Vydra/Petr Bendl
Pešek: Pavel Vítek/Lumír Olšovský

Alena: Michaela Nosková/ Pavla Nováčková
Vévoda bavorský: Jan Rosák/Lumír Olšovský
Král cyperský: Petr Jančařík/Jiří Oberfalzer/Lumír Olšovský
Vypravěč: Jan Matěj Rak/Jiří Geissler