Myslivecké slavnosti svatého Eustacha

3.9.2016, 9:00 – 4.9.2016, 17:00

Víkendová akce s bohatým programem oslavující nejlepší tradice lovectví a myslivosti, po staletí prostupující mnoha obory lidské činnosti. 

Cena vstupenky: 60 Kč, , ,  Kč
  • 3. 9. Festival lovecké hudby
  • 4. 9. Den přírody a myslivosti

Na pozadí legendy sv. Eustacha, jednoho z nejstarších patronů myslivosti uctívaného na Křivoklátsku již stovky let, budou návštěvníkům nabídnuty nevšední zážitky v pestrém průřezu kulturních a mysliveckých činností souvisejících s ochranou přírody.

V sobotu proběhne v tuzemsku ojedinělý Festival lovecké hudby,  jehož se zúčastní sólisté a soubory zřízené či provozované organizačními složkami s. p. Lesy ČR a VLS ČR, ale i další, věnující se lovecké hudbě a mysliveckému troubení. V každé z pěti vyhlášených hudebních kategorií bude vybrán laureát, který obdrží originální festivalovou cenu.

Propozice festivalu ZDE

Přihláška k účasti ZDE

 

V neděli se můžete v programu Dne přírody a myslivosti, těšit na ukázky sokolníků s létajícími dravci, vábení zvěře a ptactva, vábení jelenů a průběh jelení říje, různá plemena loveckých psů, významné trofeje revírů Křivoklátska a Lánské obory, výstavu obrazů, dřevořezeb, knih a další odborné či umělecké literatury, koncert laureátů festivalu, atd.

Pro děti je připraven herní vzdělávací program s mnoha odměnami, na své si přijdou všichni obdivovatelé křivoklátské přírody.

V hradní kapli proběhne troubená mše, u kapličky sv. Eustacha na Zámeckém vrchu hudební odkaz myslivecké současnosti, ve kterém zazní obnovené premiéry nově nastudovaných skladeb historicky provázejících život obyvatel hradu a Křivoklátska, v podání jednoho z nejlepších souborů - Trubači OMS Přerov.

Hrad Křivoklát obnovuje tradici původního loveckého sídla českých králů a knížat, které je pokládáno za kolébku české myslivosti.