Slavnosti moře 4. Vlna Tsunami na Slovanském Náměstí

29.8.2015, 11:00 – 30.8.2015, 21:00

Na poslední srpnový víkend se v Brně chystají čtvrté a zatím největší Slavnosti moře. Na Vlně Tsunami se tentokrát sveze rekordní počet kuchařů ze známých brněnských restaurací, kteří předvedou své mistrovství v grilování ryb a mořských plodů.

Brno na mořské vlně jede už od otevření první prodejny mořských ryb Ocean48, kdy začala pravidelná páteční grilování na Minské. Zájem zákazníků byl tak velký, že si vyžádali uspořádání akce mnohem většího formátu a vznikly Slavnosti moře s podtitulem Vlna Tsunami.  Čtvrtá vlna se už definitivně přelila do většího prostoru Slovanského náměstí, které zaplaví asi největší množství rybích grilů, které se kdy sešlo pohromadě.

„ Připravili jsme nejoblíbenější bestsellery naší nabídky, jako je losový burger, grilovaný tuňák nebo jihoamerické krevety. Kromě naší posádky svou interpretaci mořských ryb předvede asi patnáct brněnských restaurací. Na jednom místě tak můžete ochutnat ryby tak, jak se jí ve Středomoří, Asii a v řadě dalších přímořských oblastí. Chybět nebude ani ústřicový bar včetně Prosecca, " říká za pořadatele akce Martin Baráček. Pozvání přijala také řada moravských vinařství, několik lokálních pivovarů a samozřejmostí je stánek s kvalitní kávou.

Všechna jídla bude možné si nechat také zabalit domů, vstup na akci je volný a ceny jídel se budou pohybovat kolem 120 korun. V sobotu 29. srpna se akce koná od 11-21 hodin, v neděli 30. srpna od11-19 hodin. Většina programu se odehrává pod širým nebem, pro případ nepřízně počasí je připraveno částečné zastřešení.