My street films - přihlaste své filmy!

7.9.2015

Zajímáte se o své město a dění v něm? Máte nápady, jak zachytit své okolí pomocí filmu, ale nemáte dostatek zkušeností s natáčením?

Využijte jedinečné příležitosti přihlásit svůj námět na krátký film provázaný s Plzní do 7. června 2015. Své náměty o maximálním rozsahu 300 slov posílejte na [email protected].  Naše komise vybere tři vítěze, kteří získají vzácnou možnost konzultovat svůj film s mladým plzeňským dokumentaristou Jaroslavem Kratochvílem, který se ve své dosavadní tvorbě věnoval především historických a politickým tématům.

Filmy realizované prostřednictvím soutěže námětů i nejlepší plzeňské filmy přihlášené do celorepublikové soutěže o nejlepší film, budou představeny v průběhu podzimu v rámci programu Plzeň - Evropské město kultury 2015 a projektu Skryté město. Snímky pak budou mít také otevřenou cestu do závěrečné soutěže o nejlepší My Street Film roku 2015. Autor nejvydařenějšího snímku získá možnost v roce 2016 se svým krátkým filmem odcestovat na prestižní londýnský festival Open City Docs Fest. Majitel druhého místa se může těšit na vlastní projekci snímku v rámci nadcházejícího 19. ročníku MFDF Ji.hlava.

Své hotové filmy přihlašujte do 7. září 2015.