Designblok Prague Design and Fashion Week 2015

22.10.2015 – 27.10.2015, 23:59

Tématem hlavní výstavy bude Svoboda.

Kurátorky Agnieszka Jakobson a Tulga Beyerle pro hlavní výstavu, která bude umístěna  v centrální hale Superstudia Designbloku, a má podtitul NO THINGS NO DESIGN, oslovily evropské designéry, kteří již pracují na speciálních instalacích na téma Svoboda. Mezi vystavujícími designéry nebude chybět ani polské duo žijící ve Vídni chmara.rosinke.  Ania Rosinke a Maciej Chmara jsou známi především svým konceptuálním přistupem k designu, důrazem na řemeslo a ekologický aspekt výroby. V Praze představí koncept Another Cube ve kterém se prolínají témata bydlení, mobility, ekologie, obklopování se věcmi. 

 Superstudio a Openstudio

 Otevřeno: čt – po 10.00 – 21.00, út 10.00 – 19.00, Výstaviště 416, Praha 7

Jedinečným prostorem, který pro letošní Designblok nově pojí Superstudio a Openstudio je Výstaviště Praha Holešovice v Praze 7. Výstavní areál v blízkosti pražské Stromovky se tak na týden 21.–27. října 2015 promění v přehlídku tvorby renomovaných českých i světových značek a designérů.

Superstudio Designbloku je umístěno v pravém křídle secesní budovy Průmyslového paláce. Prosklená stavba s ocelovou konstrukcí architekta Bedřicha Münzbergera se stane hlavním výstavním prostorem a návštěvníci v ní tradičně najdou novinky z oblasti nábytku, bytových doplňků a svítidel v podání prestižních značek.

Openstudio se nachází v levém křídle budovy Průmyslového paláce a je každoročně prostorem pro přehlídku tvorby více než stovky designérů, designérských studií z řady evropských zemí i prestižních médií. V Openstudiu se prezentují především prototypy a produkty bez komerčního výrobce. Přehlídky se účastní také umělecké školy, které představují nejlepší práce studentů. 

Součástí Openstudia je i výstava nejlepších diplomantů vzniklá ze soutěže Diploma Selection a profilové výstavy vybraných domácích a zahraničních studií.