Desetidenní nonstop charitativní happening TERIBEAR hýbe Prahou

3.9.2015 – 12.9.2015, 23:59

Zažijte Genius Loci jedinečné charitativní akce a podpořte dobrou věc!

Letos na podzim se poprvé v Letenských sadech uskuteční desetidenní charitativní happening, který nabídne unikátní atmosféru dobročinné akce s možností pomoci znevýhodněným dětem. Akce s názvem TERIBEAR hýbe Prahou bude probíhat nonstop od 3. do 12. září. Přijďte kdykoliv v těchto dnech a zapojte se. Každý kilometr, který ujdete či uběhnete, se totiž počítá!

TERIBEAR hýbe Prahou je sportovně - charitativní akce určená pro širokou veřejnost, jejímž smyslem je nachodit či naběhat co největší množství kilometrů, které se následně díky partnerům akce promění v pomoc konkrétním dětem. Pomocí startovních TERIBEAR čipů se budou každému účastníkovi načítat dosažené kilometry na určeném okruhu v délce 1,3 km. Start bude u Letenského Zámečku a trať povede k Metronomu a zpět.

Za každý započítaný kilometr věnují partneři akce 10 Kč na konkrétní dětský příběh, kterému bude díky tomu pomoženo. Své výsledky budou moci účastníci vidět na webových stránkách www.teribear.cz, které budou pro tuto akci speciálně upraveny a umožní i sledování dosažených výsledků ostatních zapojených lidí. Nadace připravuje i zajímavý doprovodný program. Akce se osobně zúčastní patronka nadace Tereza Maxová a další známé osobnosti.

 Nespornou výhodou akce TERIBEAR hýbe Prahou je bezlimitnost – ať už v tom, jak dlouhou trasu každý zúčastněný zdolá, v jakou hodinu přijde, nebo zda trasu ujde či uběhne. Pomáhat je totiž přirozené a stejně tak přirozený má být i pohyb po trati. Jak uvedla ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem Terezie Sverdlinová: „ TERIBEAR, náš méďa hrdina, dlouhodobě patří mezi nadační oblíbené projekty, do kterých se může zapojit každý. Jsem velmi ráda, že jsme jej díky partnerům nadace mohli touto neotřelou formou sportovně společenské akce rozhýbat, a tak dát možnost nejširší veřejnosti si nejen zasportovat a užít prima den, ale i podpořit konkrétní dětské příběhy. Budeme moc těšit na setkání v Letenských sadech.“

Desetidenní nonstop charitativní happening s názvem TERIBEAR hýbe Prahou se koná v České republice poprvé. Jeho inspirací byla charitativní akce No Finish Line, která se už od roku 1999 pravidelně koná za podpory knížecí rodiny v Monaku. Jen v loňském roce se zde podařilo dosáhnout téměř 350 tisíc kilometrů, a tím získat pro dobrou věc 350 tisíc Euro.