Festival Na jednom břehu 2015

30.5.2015, 14:00 – 15:00

13. ročník hudebního festivalu se zaměřením na ethno, latin, folk, reggae či blues, kvalitní hudební nabídka z oblasti world music a české jazzové scény.

V předletní době, tedy 30. května 2015, zveme opět do Letního kina Širák. Představujeme Vám hudební rarity rozmanitých žánrů, s ohledem jak na dětské, tak i na náročné dospělé publikum.

Hlavní hvězdou letošního ročníku bude bezpochyby britská hvězda Dreadzone, pohybující se na scéně od roku 1993. Mix dubu, reggae, techna i rocku velmi rychle obsadil přední příčky hudebních žebříčků, Dreadzone nedlouho po založení zahajovali legendární festival Glastonbury a během dvaadvaceti let vydali jedenáct alb. Nejnovějším přírůstkem do diskografie je letos v lednu vydané EP Fire In the Dark. Energie jejich hudebního výrazu vyhranými lety jen nabírá na síle a pokud se potká se vstřícným publikem, třese se okolí v základech a voda se začne vařit!
Inteligentní humor, který si nebere servítky, one man show par excellence, to je nepochybně Jiří Schmitzer. Herec a svérázný písničkář vydal čtyři sólová alba i knižní sbírku textů, jeho nepředvídatelná vystoupení nikdy nenudí a možná i konečně dojde na proslavený song „Máte na to?“
Na vlně moderního bluegrassu, jazzu, country i popu proplujeme festivalovým odpolednem s jednou z nejtalentovanějších autorek a zpěvaček u nás, Šárkou Adámkovou, alias Sarah & The Adams. Spolu se svou doprovodnou kapelou tvořenou muzikanty známými z projektů Wabi & Ďáblovo stádo, Jany Kirschner, Lenky Dusilové či Radůzy, vydala Šárka na podzim minulého roku nové album s názvem Thank You.
Pro tancechtivé zazní svůdné errr v podání Voilà!, kteří úspěšně míchají retro s ozvěnami šansonu, swingu, reggae, jazzu a moderní hudby s nepopiratelnou dávkou francouzského šmrncu. Také Voilà! přivážejí Na jeden břeh zbrusu nové album, debut Décollage.
Program druhé „chill out scény“ s podtitulem Local Heroes, dá letos poprvé v historii prostor i místním kapelám různorodých žánrů. Výběr skupin bude probíhat veřejným hlasováním webových stránkách a na sociální síti Facebook, kterého se mohou zúčastnit všichni diváci a spolurozhodnout, která z místních kapel zasvítí mezi hlavními hvězdami v Letním kině Širák.
Vyvrcholení druhé scény bude patřit neodmyslitelné legendě hradecké alternativy, kapele DVA. Folklór neexistujících národů s popem neeexistujících rádií, ale i ruské elektro s tříminutovým intrem. To vše je On a Ona, tedy Dva, nejúspěšnější česká kapela v zahraničí, zpívající neznámými jazyky, teprve čekajícími na vydání mluvnic a slovníků. Aktuální deska Nipomo patří mezi nejlepší tuzemské nahrávky roku 2014, kdo neslyšel Nipomo, jako by nebyl.

Doprovodná atmosféra stánků se světovou kuchyní, vinotékou, čajovnou, pivotékou a tržištěm domácích produktů dělá z festivalu oázu hudebního rozhledu a relaxace s bezpečným zázemím pro celou rodinu.

Letos poprvé si můžete vzít stan a využít hlídaného parku před Letním kinem. Cena za místo: 100,- Kč

Předprodej od 1. dubna - 350,- Kč
Na místě - 450,- Kč

www.najednombrehu.cz