ROMEO A JULIE zakončí úspěšnou sezonu klasiky v kině Vatra

9.5.2015, 18:00 – 20:00

V sobotu 9.5. se záznamem baletního představení Romeo a Julie uzavře první sezona cyklu „Klasika v kině Vatra“, který vsetínským divákům přinesl záznamy a přímé přenosy opery, baletu a koncertů vážné hudby z nejslavnějších světových scén.

Dosavadních 6 představení „Klasiky“ navštívilo více než 410 diváků. Největší ohlas měla Česká mše vánoční v podání České filharmonie a Labutí jezero z Londýnského královského baletu. Díky moderní technice mohli diváci sledovat výjimečná nastudování slavných děl ve vysoké obrazové a zvukové kvalitě. Nápaditá režie jim dovolila sledovat slavné interprety z různých úhlů i detailů, výjimkou nebyly ani pohledy do zákulisí a zázemí, které bývají běžnému diváku skryty.

Posledním dílem sezony bude 9. května od 18 hodin záznam baletního představení Romeo a Julie na hudbu Sergeje Prokofjeva v podání Londýnského královského baletu. Tragický příběh osudem pronásledovaných milenců - hluboce dojemný balet v choreografii Kennetha MacMillana patří ke klasice 20. století. Romeo a Julie se setkají na plese a okamžitě se do sebe vášnivě zamilují. Avšak jejich rodiny jsou znepřáteleny, dělí je prudký svár. Dokáží milenci společně odolat rodinné zášti a odporu?

Cyklus „Klasika v kině Vatra“ bude jistě pokračovat i sezoně 2015/2016. Informace o nové sezoně budou včas zveřejněny na stránkách kina www.kinovatra.cz.