Festival otrlého diváka vstane v dušičkovém čase na jeden den z mrtvých

31.10.2014

Pietním uctíváním zemřelých, ale i halloweenským veselím se vyznačuje počínající ponurý podzim. Už podruhé v tomto čase zavítá na jeden den do pražského kina Aero Festival otrlého diváka, aby Dušičky oslavil po svém.

Po loňské trudnomyslnosti a pietě otrlých dušiček se letošní podzimní speciál totiž ponese výhradně v rozverném duchu Halloweenu. V pátek 31. října 2014 čeká na diváky Aera trojice filmových titulů, inspirovaných spíše karnevalovým a dětským rozměrem tohoto dne, který se stal synonymem pro dýňové lucerny, koledování v převlecích, návštěvy strašidelných domů a především sledování poťouchlých hororů, zábavných krváků a naivních brakovek v několikahodinových maratonech. Zkrácená verze Festivalu otrlého diváka návštěvníky neochudí o žádné oblíbené taškařice, jako je rok od roku propracovanější tematická výzdoba kina nebo živé simultánní překlady do sluchátek. Speciální otrlá nabídka bude na návštěvníky čekat také na baru kina v podobě drinků s mnohoslibnými názvy jako Biohazard či Haunted Drink.

V duchařsky vyzdobeném Aeru jednodenní přehlídku odstartuje první slovenský příspěvek v kategorii úsměvných béček a brakových žánrovek, zombie horor Socialistický zombi mord (Slovensko 2014). Od 19:30 bude následovat projekce amerického filmu Koledu, nebo něco provedu (Trick or Treat, USA 1986). Zčásti bizarní variace na De Palmovu Carrie, zčásti mokrý sen metalových fanoušků a zčásti nechtěná parodie na stejný hudební žánr bude uvedena s populárním simultánním překladem Samanthy Bifidus. Otrlou trojici filmových titulů završí kanadská novinka Střihač (The Editor, Kanada 2014). Hlavním hrdinou této pocty italským giallo filmům je jednoruký a vnitřně vyhořelý filmový střihač, který momentálně pracuje na nízkorozpočtovém hororu. Brzy se ale ukáže, že ne všechna mrtvá těla, která se kolem něj vrší, pocházejí z dílny autorů filmových triků.

Více informací na www.otrlydivak.cz.