Nejkrásnější vinařská akce léta – Otevřené sklepy Českého středohoří 29. 8.

29.8.2020, 9:00 – 20:00

Vinařská akce s ryze rodinnou atmosférou i lehkou turistikou vás zavede do sklepů českých vinařů ze Středohoří. K prohlídce všeho ze své vinařské produkce a ochutnání vína vás pozvou vinaři z Litoměřic, Žalhostic, Malých a Velkých Žernosek a Lovosic. 

Na jaký program se můžete těšit?

V první řadě na ochutnávku znamenitého vína přímo ve sklepích jednotlivých vinařů a vinařství. Vedle klasických starých sklepů poznáte i nové a moderní výrobny a především pak na spoustu informací o víně.

Každoročně se vinaři téměř předhání v nabídce občerstvení a tak budou připraveny klasické chleby se sádlem, domácími paštikami, polévky a grilované speciality, ale i něco sladkého.

Ochutnáte již první burčák, který bude opravdu čerstvý a samozřejmě se budete bavit - s vinaři a přáteli.

Z historických klášterních vinných sklepů Litoměřic vás sveze kyvadlová autobusová doprava, tzv. vínobus, mezi břehy Malých a Velkých Žernosek zase přívoz

V ceně je zahrnuta sklenka, vstupní degustační žetony, mapka a doprava vínobusem.

vino

Doporučení!

Na akci je vhodné dorazit vlakem nebo lodí z Ústí nad Labem Vystoupit můžete v Litoměřicích, Velkých i Malých Žernosekách, které budou i výchozí místa na akci.

Akce proběhne mezi 9. - 20. hodinou. Koná se ve Velkých a Malých Žernosekách, Žalhosticích, Lovosicích, Litoměřicích.

Více na https://www.stredohori.cz/detail/otevrene-sklepy-ceskeho-stredohori nebo https://www.facebook.com/events/423628151603594/.

kolo01

logo_ceskestred

 lidi