SLAVKOV OPEN 2020 - LUCIE, DOCTOR VICTOR, MARKÉTA IRGLOVÁ

4.7.2020

LETOŠNÍ ROČNÍK FESTIVALU SLAVKOV OPEN PŘIVÍTÁ KROM NEJSLAVNĚJŠÍ ČESKÉ KAPELY LUCIE I DOMÁCÍ FORMACI DOCTOR VICTOR, KTERÁ VYSTOUPÍ SPOLEČNĚ S DANEM McCAFFERTYM Z LEGENDÁRNÍCH NAZARETH. PUBLIKU V ZÁMECKÉ ZAHRADĚ SE PŘEDSTAVÍ I MARKÉTA IRGLOVÁ SE SVOJÍ KAPELOU.

LUCIE, která v roce 2018 vydala po šestnácti letech nové řadové album EVOLUCIE a obdržela za něj dvě ceny Anděl, vystoupí v původní, nejznámější sestavě: Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH. Návštěvníkům festivalu nabídne průřez svojí úspěšnou, více než třicet let trvající kariérou.

Lucie vstoupila na českou hudební scénu v roce 1988, nicméně založena byla již o dva roky dříve, kdy také odehrála svůj úplně první koncert. První sólovou deskou byla stejnojmenná Lucie z roku 1990, posledním albem pak v roce 2018 EVOLUCIE.

LUCIE, mimo jiné držitel titulů interpret, skupina a album dvacetiletí v rámci jubilejního 20. ročníku hudebních cen Anděl nebo například i vítěz Českého slavíka v letech 1999-2002, je obrovským pojmem české hudební scény. Se všemi svými třemi prvními studiovými alby překonala magickou hranici 100 000 prodaných nosičů a získala “Diamantovou desku”. Celkem skupina za dobu svého fungování prodala přes milion hudebních nosičů.

Vystoupení na Slavkov Open 2020 bude na Moravě jediným, které letos Lucie odehraje.

Žádné efekty, žádné kytarové krabičky. To jsou DOCTOR VICTOR!

Rockové trio vybrané samotnými AC/DC jako předkapela na jejich poslední pražské show!

Po návratu z britského turné skupina nahrála sólové album Danovi McCaffertymu, zpěvákovi legendárních NAZARETH. Kapela poté vydala nový singl StandUP, který slavil úspěch v TOP 6 národního kola české Eurovize 2018, StandUP navíc nasadilo padesát radiostanic v Itálii do svých rotací a objevil se i v populární mobilní aplikaci Musical.ly v Americe.

Show kapely Doctor Victor si získala pozornost a uznání i od hudebních osobností jako jsou např. Tony Platt (zvukař AC/DC), kapely Iron Maiden nebo Neila Fairclougha, baskytaristy vystupujícího s Queen & Adamem Lambertem.

“Cool kapela...Zbožňuju je!.... Příchuť Jimiho Hendrixe, The Beatles a Led Zeppelin... Jsou úžasní!!” uvedl na adresu kapely Doctor Victor nedávno Ida Nielsen, baskytaristka PRINCE, pro hudba.sk.

V roce 2019 kapela vyrazila na turné po klubech v Los Angeles, mimo jiné vystoupila i v legendárním klubu Whiskey A GO GO. Vystupovala také na prestižním hudebním veletrhu NAMMShow v Kalifornii a připojila se jako host k turné superkapely The Dead Daisies a Marca Mendozy (Thin Lizzy, Whitesnake,Ted Nugent). Jejich skladba Can’t Stop Rock’n’Roll vyhrála v rockové kategorii mezinárodní skladatelské soutěže Johna Lennona v New Yorku.

Neuvěřitelná pouť MARKÉTY IRGLOVÉ pokračuje

Markéta Irglová si jde svou cestou. A nikam nespěchá. Po oscarovém úspěchu prožila s Glenem Hansardem dva roky koncertování po celé zeměkouli a ve společné formaci Swell Season odehrála několik stovek koncertů na čtyřech kontinentech.

Na své debutové album ANAR (2011) navázala o tři roky později projektem MUNA (2014).

Jako doprovodná zpěvačka absolvovala dvě turné s americkou kultovní kapelou Iron and Wine, nazpívala řadu duetů s českými i zahraničními umělci (mj. Glen Hansard, Damien Rice, Svavar Knútur, František Segrado nebo Thom Artway) a napsala a nahrála magickou hudbu k nejdražšímu, leč bohužel zatím nedokončenému českému filmovému projektu Poslední z Aporveru. Spolupracovala také na několika divadelních a filmových projektech v Evropě, na Islandu a ve Spojených státech. Se svým filmovým partnerem Glenem Hansardem i nadále příležitostně vystupuje a spolupracuje při realizaci jeho hudebních projektů a na jeho turné.

Tři roky žila v Irsku, dva v New Yorku a před sedmi lety se její neuvěřitelná pouť zastavila u břehů ledového ostrova v Atlantickém oceánu - na Islandu. Zde se také stala trojnásobnou maminkou. Pilně komponuje a ve svém studiu s výhledem na majestátní fjord připravuje třetí album, ze kterého přiveze pro české posluchače první ochutnávky.

Markétina hudební tvorba je postavena na dominantní klavírní melodice a nezaměnitelném pěveckém projevu. Po kytaře sahá jen výjimečně, o to jsou ale tyto momenty působivější. Vystupuje velmi zřídka, ale každý její koncert je pro posluchače silným zážitkem. Tato vystoupení nabízejí takřka výhradně původní tvorbu, posluchači se obvykle dočkají i písní z kultovního snímku Once, odkud pochází i Oscarem oceněná skladba Falling Slowly. Pro své příležitostné hraní vytváří neočekávaná spojení nejen s hudebníky z tuzemska, ale i z celého světa, a každý koncert se tak stává neopakovatelným originálem.